НОВИНИ від 07.03.2007

Талановиті спеціалісти також хочуть мати особисте життя

Лише п'ять років тому твердження про те, що топ-менеджер може покинути роботу через надмірну завантаженість подорожами та відрядженнями, нестачу часу на особисте життя та високу інтенсивність праці, здавалося абсурдом. Проте, часи змінюються, а разом з ними — люди. І сьогодні, коли хедхантер телефонує потенційній "жертві" — високооплачуваному спеціалістові — одне із перших запитань, яке він чує: "чи забезпечить нова робота можливості до нормального особистого життя?"

Стрибкоподібна зміна ставлення до роботи була виявлена під час опитування 138 рекрутерів вищого менеджменту, яке проводилося компанією Association of Executive Search Consultants (AESC). Більше, ніж 8 із 10-ти респондентів (85%) неодноразово зустрічали кандидатів, які відмовлялися від топових посад з причин незбалансованості відношень особистого життя та роботи.

На запитання, що для них важливіше, баланс між роботою та особистим життям чи висока зарплатня, чверть респондентів відповіли, що особисте життя є набагато важливішим, ніж будь-які гроші. При цьому шість із 10-ти респондентів відзначили, що баланс між роботою та особистим життям має таке ж суттєве значення, як і висока компенсація.

Опитування виявило, що все більше та більше компаній для залучення ключових спеціалістів готові до створення індивідуальних робочих планів, які враховуватимуть потребу балансу між роботою та особистим життям. Навіть якщо ці плани загрожуватимуть формальним правилам у компанії.

Але правда й те, що до сих пір залишається значна кількість компаній, яка не готова жертвувати власними принципами заради досягнення оптимальних умов праці для ключових кандидатів. Як наслідок — найбільш компетентні спеціалісти покидають такі компанії.

До найбільш розповсюджених вимог талановитих спеціалістів можна віднести наступні: гнучкий робочий графік, можливість працювати з дому, обмежена кількість робочих відряджень та подорожей. Деякі кандидати навіть вимагають додаткових відпусток та вихідних днів.

"На підігрітому ринку спеціалістів роботодавці більше не можуть ігнорувати потребу створення програм балансу між роботою та особистим життям", — стверджує Пітер Фелікс (Peter Felix), президент AESC.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=896


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua