НОВИНИ від 05.04.2007

Війна за таланти стає дедалі більш інтенсивною

Опитування, проведене консалтинговою компанією Development Dimensions International та рекрутинговою компанією Monster виявило, що майже три чверті директорів по персоналу переконані, що пошук найкращих ділових талантів значно ускладнився, починаючи з 2005-го року. При цьому майже вісім із 10-ти очікують подальшої інтенсифікації такої конкуренції. Різке скорочення кількості талановитих працівників призводить до того, що сьогодні компаніям доводиться продавати свої посади кандидатам, застосовуючи для цього процесу всі правила маркетингу.

Опитування, в якому взяли участь 600 кандидатів, 1250 менеджерів по персоналу, та 620 директорів по персоналу у США, Канаді, Європі, Латинській Америці, Азії та Австралії/Новій Зеландії, також виявило значний розрив між тим, що є важливим для працівників, та тим, що вважають за важливе роботодавці.

Майже три чверті кандидатів вважають за необхідне працювати у такій компанії, якою вони могли б гордитися. В той же час лише половина директорів по персоналу вважають цей критерій важливим для кандидатів.

Низький рівень зарплати/компенсації названий співробітниками першочерговою причиною, через яку вони здатні покинути свою роботу. В той же час як рекрутери, так і директори по персоналу ставлять низьку заробітну платню лише на третє місце, звинувачуючи у всьому "зовнішні фактори".

Приблизно третина опитаних кандидатів призналися, що пробули на своїй попередній роботі не більше шести місяців. І при цьому вони завжди знаходяться у пошуках кращої роботи. Дві третини співробітників стверджують, що їх враження від людини, яка проводила співбесіду на посаду в компанії, має дуже велике значення при прийнятті рішення чи погоджуватися на роботу.

"Кандидати сьогодні відчувають свою владу — і тому компаніям, які хочуть приваблювати найбільш талановитих людей, слід ставитися до найму, як до конкурентної практики, — стверджує Скот Еркер (Scott Erker), віце-президент DDI Selection Solutions. — Розрив між бажаннями кандидатів та тим, що вважають важливим рекрутери та директори по персоналу, це дуже небезпечна тенденція для сучасних компаній. Все може закінчитися тим, що менеджери навіть не здогадуватимуться про потреби та бажання своїх підлеглих. А значить — ні про яку мотивацію навіть не йтиметься".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=906


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua