НОВИНИ від 24.04.2007

Wal-Mart очолила рейтинг Fortune 500

Корпорація Wal-Mart, найбільша компанія роздрібної торгівлі у світі, зуміла посісти перше місце у рейтингу найбільших американських корпорацій Fortune 500.

Wal-Mart, яка останнім часом докладала усіх зусиль для розширення своїх операцій, пропонуючи більш високоякісну продукцію, зуміла досягнути $350 млрд. у продажах та $11 млрд. чистого прибутку.

Високі місця у рейтингу зайняли великі нафтові компанії. Причиною цьому стали високі ціни на енергоносії. Exxon Mobil зайняла 2 місце, а Chevron та ConocoPhillips посіли четверте та п'яте місця відповідно.

До першої десятки рейтингу також увійшли такі компанії, як General Motors (3), General Electric (6), Citigroup (8), Bank of America (9) та American International Group (10). Минулого року компанії, що потрапили до рейтингу Fortune 500, зуміли сумарно заробити $785 млрд., що на 29% більше, ніж у 2005-му році. "Простіше кажучи, американські компанії сьогодні перебувають у найбільш прибутковому періоді за весь 53-річний час існування рейтингу", — пояснює Шон Туллі (Shawn Tully) головний редактор журналу Fortune.

Автомобільна галузь фактично стала єдиною, яка втратила частину прибутків у 2006-му році. Причиною такого падіння стало послаблення позицій Ford Motor Co., яка вперше зі 1954-го року не зуміла потрапити до першої п'ятірки рейтингу.

Компанія US Airways Group здобула у цьогорічному рейтингу найбільший підйом, піднявшись відразу на 208 позицій, у той час як компанія Avis Budget Group показала найбільший спад (зі 291 до 405 позиції). Серед інших помітних змін у рейтингу варто відмітити стрибок на 112 позицій компанії Google (зараз вона перебуває на 241-му місці рейтингу).

Прибутки найшвидше зростали у галузях цінних паперів, нафтовій та газовій сфері, інтернет-сервісах та роздрібній торгівлі, комерційних банках, інжиніринговій та будівельній галузях.

За інформацією CNNMoney.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=913


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua