НОВИНИ від 10.05.2007

Стрес після відпусток шкодить роботі

Чверть менеджерів визнають, що після відпустки відчувають куди більший стрес на роботі, ніж перед відпочинком. А третина з них вважає за краще проводити частину своєї відпустки на робочому місці. При цьому деякі працівники з'являються до офісу кожного дня.

Опитування понад 2000 працівників, яке було проведено рекрутинговою компанією Hudson, виявило, що керівники третини співробітників очікують, що ті залишатимуться на зв'язку під час відпустки. Не викликає подиву те, що потреба завжди залишатися на зв'язку та бути доступним є куди менш критичною для неменеджерського складу компанії. Лише 14% з них вимушені постійно перебувати у контакті з компанією, п'ята частина — залишати свою контактну інформацію на час відпустки, і лише 16% таких працівників після повернення на робоче місце потрапляють у стресову ситуацію.

Дивно те, що попри наведені відкриття, дослідження виявило, що менеджери провели поза офісами більшу частину часу, ніж їхні колеги неуправлінці. Більше, ніж половина з них запланувала взяти повну відпустку, порівняно із 44% неменеджерів.

Приблизно половина співробітників отримала можливість йти у відпустку більше, ніж на 11 днів у рік. При цьому майже половина не використовує свою відпустку повністю, а третина відпочиває лише половину відведеного їм часу.

Зростаюча кількість роботодавців, які представляють половину респондентів, пропонують сталу кількість днів, які можуть використовуватися співробітниками на хворобу, особисті справи та відпустку. А чверть з них надає працівникам певну кількість днів, які можуть бути використані ними як завгодно. Такі дні є надзвичайно важливими для співробітників, оскільки більшість з них мають нагоду доглядати за хворими дітьми чи родичами, або ж займатися своїми особистими справами. Приблизно шестеро із 10-ти працівників у попередні роки пропускали від 3 до 10-ти днів робочого часу, оскільки не могли зробити цього законно.

Зі зростанням кількості працюючих батьків, які окрім того ж мають старших родичів, потреба гнучкого графіку відпускних та вихідних днів набуватиме дедалі більшого значення.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=920


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua