НОВИНИ від 26.06.2007

Управління талантами — виклик, який постав перед Європою

Сучасний європейський бізнес зіткнувся із подвійним викликом: по-перше, йому доводиться якимось чином вирішувати проблему старіння персоналу, а по-друге, він потерпає від постійної нестачі критичних для бізнесу навичок. Таким чином, саме залучення та утримання найкращих талантів стане ключовим завданням для HR-відділів щонайменше на наступні вісім років.

Результати опитування 1350 топ-менеджерів у 27-ми країнах Європейського Союзу, переконливо свідчать, що управління талантами стає ключовим завданням для компаній і буде залишатися таким аж до 2015-го року.

Дослідження було проведено The Boston Consulting Group (BCG) спільно з European Association for Personnel Management (EAPM). Воно визначило ключові напрямки розвитку для організацій: управління талантами, управління демографічними чинниками, перетворення на "організацію, яка навчається", управління балансом між роботою та особистим життям, управління змінами та культурою. Саме ці напрямки стануть ключовими для HR-менеджерів протягом кількох наступних років.

"Керівники європейських організацій визнали, що постійно стикаються із демографічними проблемами і ще не навчилися повністю їм протистояти", — розповідає Рейнер Стрек (Rainer Strack), партнер та управляючий директор BCG.

"Всі ми живемо в еру інтелектуальної власності та інтелектуального бізнесу; ми живемо у старіючому суспільстві; живемо у глобальній економіці, яка пропонує індивідам безліч різноманітних можливостей. Для того, щоб використовувати весь потенціал персоналу компанії, HR-спеціалісти повинні чітко усвідомлювати ті виклики, які ставить перед ними сучасність", — додає Франц Бем (Hans Bahm), генеральний секретар EAPM.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=940


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua