НОВИНИ від 02.07.2007

Європа потребує додаткових інвестицій на дослідження та розвиток

Скорочення інвестицій у дослідження та інноваційну діяльність європейського бізнесу може зашкодити конкурентоспроможності всього регіону, застерігає Європейська комісія. Наукові, технологічні та інноваційні показники 2007-го року викликають серйозне занепокоєння, вказуючи на стагнацію ВВП, який витрачався на дослідження та розвиток у Європі починаючи із середини 1990-их років.

В середньому ж, лише 1,84% ВВП було витрачено на дослідження та розвиток у 27-ми країнах Європейського Союзу. Науковці переконані: якщо подібна тенденція буде продовжуватися, Китай зуміє наздогнати нас вже у 2008-му році.

На відміну від країн ЄС, інвестиції на дослідження та розвиток у Японії, Китаї та Південній Кореї невпинно зростали протягом кількох останніх років.

Однією із основних причин нестачі інвестицій у дослідження та розвиток в Європі є небажання приватних компаній вкладати свої кошти у дослідницьку діяльність. Ще однією причиною є слабка розвиненість у Європі високотехнічного сектору, який зазвичай здійснює найбільші витрати на дослідження та розвиток.

Тож якщо Європа прагне й надалі залишатися на гребені хвилі і витримувати жорстку конкуренцію від новостворених ринків (Індія, Китай і т. п.) їй треба терміново переглянути політику інвестицій у дослідження та розвиток.

За інформацією Management.Silicon.com.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=941


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua