НОВИНИ від 20.07.2007

Активність злиттів майже досягнула свого апогею

Кількість компаній, залучених у процес злиттів та поглинань вже у 2007-му році може досягнути свого апогею. Після цього всесвітня економіка стане свідком закономірного згасання даної тенденції. Такі дані нового дослідження "KPMG Corporate Finance's Global M&A Predictor", проведеного компанією KPMG. Схоже, що в наступні кілька років угоди щодо злиття стануть більш потужними, проте їхня кількість суттєво скоротиться.

Із дослідження також стає очевидним скорочення сум, які компанії готові заплатити за інший бізнес. Зменшення апетитів та впевненості компаній у власній правоті понижує здатність укладати угоди.

У першому півріччі цього року загальна сума всіх угод склала $28 000 мільярдів, що на 51% більше, ніж станом на той самий період минулого року. "Загальна активність на ринку злиттів та поглинань майже досягнула свого апогею, тому надалі можна очікувати тривалого спаду кількості угод".

Європа продовжує залишатися одним із найбільш привабливих районів в плані потенційної активності злиттів та поглинань. Найслабшим регіоном у цьому плані залишається Азійсько-Тихоокеанський.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=949


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua