НОВИНИ від 26.09.2007

Фінансові директори ігнорують кризу талантів

Не зважаючи на особливо скрутне становище та постійну нестачу талановитих спеціалістів лише третина фінансових директорів мають формальну рекрутингову стратегію. Так дані нового дослідження, проведеного компанією Deloitte спільно з Economist Intelligence Unit.

Ігнорування потреб бізнесу фінансовими директорами та їхнє небажання дивитися в обличчя постійному зростанню попиту на кваліфікованих фінансистів може серйозно послабити позиції бізнесу, застерігає Deloitte. Маркус Бойл (Marcus Boyle), керівник фінансової консалтингової практики у Deloitte, розповідає, що багато фінансових відділів поводяться так, наче проблеми талантів взагалі не існує.

"Попит на талановитих спеціалістів у сфері фінансів давно вже перевищив пропозицію, але при цьому лише дуже невелика кількість фінансових відділів намагаються правильно залучати та утримувати талановитих співробітників", — стверджує він.

Найбільш рідкісним після спеціалістів робочим ресурсом є люди із досвідом фінансового планування та аналізу. "Якщо фінансовий відділ має на меті допомагати компанії робити правильний стратегічний вибір, тоді йому не обійтися без аналізу специфічних даних. Саме спеціалісти з фінансового планування та аналізу є основним джерелом, в якому можуть бути знайдені майбутні фінансові лідери", — додає Бойл.

І хоча чотири з 10-ти фінансових директорів стверджують, що вони мають спеціальні програми кар'єрного розвитку, які сприяють укріпленню та розвитку фінансових навичок, саме нестача кар'єрних можливостей стала основною причиною, через яку талановиті працівники покидають фінансові відділи.

Сабрі Чалах (Sabri Challah), керівник практики управління персоналом у Deloitte, додає: "Компаніям слід зважати на потреби працівників, надаючи можливості для зростання, мотивуючи та залучаючи їх, а також допомагаючи досягати професійних цілей".

Саме фінансові директори відповідають за розвиток своїх підлеглих на всіх рівнях організації, наголошує Бойл.

Ще однією неприємною перешкодою є обмеження свободи фінансових спеціалістів. Висококласний фінансовий директор повинен мати глибокі технічні знання та навички, а також бізнес-навички. Такі знання можна здобути тільки працюючи у реальних компаніях. Проте більше, ніж третина фінансових відділів надзвичайно негативно ставляться до того, що фінансові спеціалісти можуть покинути їх і піти на вищу посаду до іншої компанії.

"Економічні фактори, на зразок старіння робочої сили, переконливо доводять, що успішне управління талантами сьогодні стає не просто забаганкою, а життєво необхідною потребою для компанії. Багатьом фінансовим директорам сьогодні слід вдатися до "ребрендінгу" фінансової функції, наділивши її потужними можливостями для зростання та розвитку", — пояснює Бойл.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=964


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua