НОВИНИ від 03.10.2007

Як за рік втратити половину своїх співробітників

Менеджери можуть скільки завгодно скаржитися на проблему пошуку та утримання найяскравіших талантів, проте нарікати їм слід лише на свою власну байдужість та нездатність допомогти новим співробітникам компанії відчути себе частиною команди.

Дослідження, проведене консалтинговою компанією Novations виявило, що третина роботодавців скаржиться на те, що чверть їхніх нових працівників покидають роботу протягом першого року. При цьому п'ята частина компаній за перший рік втрачає майже половину нових рекрутів.

Менше, ніж половина роботодавців впровадили формальну структуровану програму, яка б допомагала працівникам влаштуватися на новому місці роботи.

Менш, ніж третина роботодавців забезпечують своїх рекрутерів спеціальними допоміжними техніками, а 15% навіть залишають на менеджерів по найму всю паперову роботу. Менше, ніж половина дають кандидатам реалістичний опис посади та здатні правильно оцінити навички кандидатів.

У той час як шість із десяти роботодавців дотримуються формального процесу рекрутингу, лише 46% встановили об'єктивні критерії для відбору кандидатів на відкриті посади.

Тім Віг'ю (Tim Vigue), провідний консультант Novations, наголошує: "Деякі організації не мають навіть найпростішого — чіткої інфраструктури найму. Але радує вже те, що сьогодні все більше та більше компаній починають розуміти важливість об'єктивного рекрутингу та відбору кандидатів, а також подальшого процесу їх підтримки на нових посадах. Навіть найпростіші дрібнички, такі як переконання, що новий працівник отримав робоче місце і має де сісти, можуть відігравати надзвичайно важливу роль".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=965


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua