НОВИНИ від 08.11.2007

Де легше всього знайти роботу менеджерам, фінансистам і бухгалтерам

Консалтингова компанія Robert Half з'ясувала у якій країні світу легше всього знайти роботу менеджерам, фінансистам і бухгалтерам.

Дослідження проводилося в 17-ти індустріально розвинених країнах — у США, Австралії, Новій Зеландії, Японії, Гонконгу та державах Західної Європи, повідомляє Washington Profile.

Як виявилося, для того, щоб знайти фахівця на вакантну штатну посаду в системі фінансів, середньостатистичної компанії потрібно 5 тижнів. Гірше всього доводиться службам по персоналу корпорацій, що діють у Люксембурзі й Німеччині — вони витрачають на це 7 тижнів. Швидше всього проблема вирішується в Іспанії — 3 тижні. Для США цей показник дорівнює 5-ти тижням.

Менеджерську позицію заповнити ще складніше — для цього потрібно 8 тижнів пошуку й відбору кандидатів. У Німеччині й Швейцарії необхідно ще більше часу — 10 тижнів, у Великобританії, Ірландії, Бельгії й Нідерландах — 9 тижнів. Швидше всього можна знайти менеджера в Іспанії — для цього досить 4-х тижнів. У США на це йде 6 тижнів.

У середньому, кандидати на вакантну посаду повинні пройти два інтерв'ю зі співробітниками компанії (потенційні менеджери — 3). Найбільше інтерв'ю проходять претенденти на будь-яку посаду в гонконгській компанії — 4.

При цьому абсолютно у всіх країнах світу роботодавці зазнають труднощів із підбором кваліфікованих співробітників. Гірше всього ситуація в Азії: 83% японських і 82% гонконгських корпорацій скаржаться на подібну проблему. У Європі справа деякою мірою краще: труднощів зазнають 72% компаній Італії, 67% — Люксембургу, 65% — Іспанії та 64% — Чехії. У США це ускладнює життя 56% фірм. Легше всього знайти гарного працівника в Ірландії (на труднощі скаржаться 43% ірландських підприємств).

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=979


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua