НОВИНИ від 29.11.2007

Організації ризикують своїм корпоративним здоров'ям

Багато корпоративних лідерів настільки сфокусовані на своїх щоденних завданнях та проблемах, що упускають із поля зору більш обширні та довгострокові аспекти діяльності компанії, тим самим ставлячи під ризик її успішність, конкурентоспроможність та корпоративне здоров'я.

Нове дослідження, проведене спільно Iacocca Institute of Lehigh University та SAS Institute's BetterManagement.com, вказує на те, що близько половини світових організацій мають ті чи інші проблеми із корпоративним здоров'ям, а більше половини стикається із труднощами щодо утримання свого персоналу.

При цьому респонденти були здебільшого задоволені короткостроковими фінансовими результатами компанії. Їх більше турбували проблеми, пов'язані з довгостроковими, фундаментальними аспектами діяльності організації. Занепокоєння викликала насамперед майбутня стратегія організації, а також здатність останньої перетворювати стратегію на конкретні дії — включаючи ефективність команди лідерів.

"Результати дослідження — це перший тривожний дзвіночок для топ-менеджерів компанії, який нагадує про важливість детальної діагностики та підвищеної уваги до ключових принципів діяльності, — стверджує Роберт Радзкі (Robert Rudzki), один із організаторів дослідження. — Сучасна динаміка бізнес-оточення може легко поглинути фактично будь-якого керівника, обмеживши його фокус щоденними дріб'язковими проблемами. Тому команді лідерів слід виробити у себе вміння безпристрасно оцінювати ситуацію та постійно приділяти увагу ключовим засадам, на яких тримається організація".

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=984


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua