НОВИНИ від 21.12.2007

HR-директори пророкують дефіцит керівників в усьому світі

Ситуація з пошуком менеджерів вищої ланки в 2007-му році значно погіршилася й це призведе до глобального дефіциту керівних кадрів у найближче десятиліття. До такого висновку прийшли дослідники Міжнародної асоціації консультантів із пошуку керівників вищої ланки (AESC), опитавши 141 HR-директора найбільших компаній США, Західної й Східної Європи та Азії, повідомляють "Ведомости".

Практично половина (49%) респондентів зізналася, що в їхній компанії за рік змінилося від 1-го до 4-х топ-менеджерів; 52% сказали, що наступного року їхні компанії будуть займатися пошуком керівників вищої ланки.

Близько 60% опитаних констатували, що знайти нових фахівців вищої ланки стало значно складніше, ніж два роки тому. Найпесимістичніші прогнози компанії роблять відносно фахівців в області фінансів і соціології (про це говорять 39% респондентів), IT, PR і рітейлі (36%), і на виробництві (29%).

HR-директори компаній очікують, що дефіцит керівників у світі в найближчі роки лише збільшиться. У цьому, частково, впевнені 70% респондентів у США, 30% — у Китаї, 23% — у Великобританії, 19% — в Індії.

"Ми зараз перебуваємо у ранніх стадіях дефіциту, що у найближчі 10-15 років буде лише збільшуватися", — вважає Пітер Фелікс, президент AESC. На його думку, це в значній мірі пов'язане з демографією: "З відходом у відставку народжених під час демографічного вибуху (тільки в США на зміну поколінню 77 млн. приходить покоління 44 млн.), компанії повинні будуть стати більш гнучкими й творчими при пошуку керівників вищої ланки".

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=993


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua