НОВИНИ від 16.01.2008

Прагнення працювати за гнучким графіком не означає відмову від кар'єри

У той час, як більшість співробітників вважають проблеми балансу між роботою та особистим життям основним викликом сучасного ринку праці, більшість із них не мають наміру жертвувати кар'єрою заради гнучких умов праці. Вони просто хочуть працювати по-іншому.

Приблизно дві третини американців прагнуть, щоб їхні компанії пропонували більш гнучкі умови праці. Але це жодним чином не означає, що вони хотіли б працювати менше.

Телефонне опитування 900 респондентів, проведене консалтинговою компанією Work+Life Fit виявило, що хоча більшість працівників мають бажання, щоб проблема гнучкого графіку роботи була піднята на найвищому владному рівні держави — все ж політичні діячі поки-що приділяють їй недостатньо уваги.

"Гнучкі умови праці стали однією із основних тем, які піднімаються під час політичних кампаній в таких країнах, як Австралія, Великобританія, Нова Зеландія і т. п.", — говорить президент Work+Life Fit Калі Йост (Cali Yost).

Опитування також виявило значні розбіжності між розумінням робочої гнучкості роботодавцями та їх підлеглими. Більшість із них наголошують, що для них гнучкі умови праці означають насамперед можливість працювати зручніше, а не менше. По суті, лише 5% респондентів бажали б для себе скорочення робочого тижня на 10 або більше годин.

Дев'ять із 10-ти учасників опитування переконані, що впровадження гнучкого графіку праці сприяло б покращенню їхнього клієнтського сервісу. А чотири з 10-ти респондентів вважають, що гнучкі умови праці сприятимуть зростанню компанії в цілому.

Варто зауважити, що доступність гнучкого графіку роботи виявилася найважливішим фактором, який мотивує працівників обирати ту чи іншу посаду, обійшовши за важливістю навіть такий завжди популярний фактор, як оплата праці.

"Настав час зруйнувати міфи, відповідно до яких люди, які працюють за гнучким графіком, приділяють своїм посадовим обов'язкам набагато менше часу та уваги, — наголошує Йост. — Більшість працівників не шукають можливості працювати менше — вони шукають можливість працювати по-іншому, навчитись використовувати свої навички і таланти із максимальною віддачею, задовольняти всі свої життєві потреби та бажання".

Так склалося, що баланс між роботою та особистим життям зазвичай був ключовим питанням для жінок. Проте разом із набуттям чоловіками розуміння, що гнучкі умови праці можуть стати стратегічною перевагою для компанії, це питання набуває нової ваги та стає частиною щоденних бізнес-операцій у провідних світових корпораціях.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=998


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua