Перші симптоми вагітності

22.11.2015

Вважається, що першим вірним симптомом так званого «цікавого положення» є затримка менструації, проте деякі ознаки виникають ще задовго до неї.  Які ж симптоми вагітності допоможуть зрозуміти, що незабаром у вашій сім’ї варто очікувати поповнення?

1. Знесиленість. Через зміну гормонального фону і те, що майбутній малюк фактично починає викачувати енергію із мами, ви можете відчувати невластиву вам сонливість та  в’ялість.

2. Нудота. Зазвичай цей симптом проявляється під кінець першого місяця вагітності, але деякі жінки починають відчувати нудоту майже одразу.

3. Підвищений апетит. Втомлений перебудовою організм потребує значно більше енергії, ніж зазвичай.

4. Зміна кольору сосків. Посилюється пігментація шкіри, тому вони стають темнішими.

5. Підвищена чутливість грудей. Внаслідок збільшення кількості прогестерону і ХГЧ в крові, груди припухають і стають болючішими.

6. Біль унизу живота. Відбувається імплантація заплідненої  яйцеклітини в стінку матки, яка при цьому може розтягуватися, що і викликає біль.

7. Кров’янисті виділення. Якщо ви помітили, що місячні почалися раніше часу і в меншій кількості, то це може бути одним з проявів вагітності.

8. Здуття живота та запори. Причина  підвищення рівня прогестерону в крові.

9. Часте сечовиділення. Ваші нирки починають працювати в підсиленому режимі і активніше виводять рідину з організму.

10. Часті зміни настрою та головний біль. Ці симтоми зникнуть, коли рівень гормонів стабілізується.

Ми розповіли про основні симптоми вагітності, що виникають протягом першого місяця. Щоб дізнатися більше, радимо відвідати сайт svitmam.ua.