Складання договору купівлі-продажу

06.03.2016

Договір купівлі-продажу — основна і найпоширеніша комерційна угода. Це універсальна правова модель, яку застосовують у всіх сферах торгової діяльності. Документ може укладатися як комерційними, так і некомерційними організаціями торгового обороту.

Обов’язково у договір купівлі-продажу вміщують такі дані: сторони договору,  предмет, умови про ціну, кількість та якість. Без перелічених даних документ не може вважатися дійсним, але можуть включатися і будь-які інші умови .

Основною ціллю документу є передання у  власність річ від продавця до покупця. Товаром можуть виступати не лише матеріальні речі, а й нематеріальні — об’єкти інтелектуальної власності чи цінні папери.

Сторона, що йменується продавцем, зобов’язана передати покупцеві товар. У договором обумовлюються такі умови: кількість товару, його якість, включаючи гарантійні терміни та  терміни придатності, асортимент товару, його комплектність, упаковку та тару. Продавець несе відповідальність за недотримання ним умов до отримання товару покупцем, але якщо умови порушуються покупцем, то відповідальність продавець не несе.

Оплата за товар може бути різною. Проводиться оплата або відразу і повністю, або ж в кредит чи за умови попередньої оплати.

Коли продавець з покупцем укладають між собою договір про купівлю-продаж, вони стають правово залежними один від одного. Від моменту підписання договору, продавець повинен передати покупцю товар, що передбачений документом і у визначені терміни, що встановлюються договором.

Джерело : http://uristinfo.net/zrazki-dogovoriv/142-kupivlja-prodazh.html