Види воріт для приватних будинків

19.03.2016

Ворота для приватного будинку – важливий і незамінний атрибут. Вони не лише слугують захистом, а й перші зустрічають гостей будинку. Саме тому, ворота повинні бути надійними, міцними та мусять мати привабливий вигляд.

На сучасному ринку існує дуже багато видів воріт. Якщо ви не дуже розумієтеся в цьому, то вибір може стати складним. Насамперед розглянемо, які існують види воріт.

Найпростішими  вважаються орні ворота (розпашні, розстібні). Вони мають дві частини, що розкриваються у різні сторони. Зазвичай, у бік вулиці. Проте, якщо у вас вузька вулиця і такі ворота можуть заважати проїзду транспорту, проходу сусідів, чи на заваді може стати дерево, такі ворота можуть відриватися всередину, тобто у двір. Зі слів спеціалістів, такий варіант – менш надійний, адже в такому випадку легше проникнути злодіям. Такі ворота не дуже зручні, адже займають багато місця  у відкритому стані. Встановлюючи їх, потрібно уважно придивитися, чи не буде на їх шляху перепон.

Переваги такі ворота теж мають Найперше – проста конструкція, що дозволить виготовити орні ворота з будь-якого матеріалу. По-друге, можливість в’їзду транспорту, будь-якої висоти. По-третє, швидкі у встановлені.

Відкатні ворота. Назва «відкатні» говорить сама за себе. Це означає, що вони відкочуються вбік. Такі ворота незамінні тоді, коли не вистачає місця на те, щоб відкривати орні ворота. Ще однією перевагою таких воріт є те, що вони чудово відкриваються в будь-яку погоду і навіть кілька сантиметровий сніг не стане для них перепоною. Сучасні відкатні ворота безшумні, не торкаються проїзної частини та не займають багато місця, відкочуючись вздовж паркану. Ворота прості у використанні, міцні, а ще на них можна наносити декоративні елементи. Єдине, потрібно ретельно провірити чи не заважатимуть їм на шляху стовпи чи дерева.

Для гаражу чи так званого «глухого паркану», найкраще підійдуть секційні ворота.  Конструкція секційних воріт полягає в тому, що полотно виготовляється зі спеціальних панелей. Спочатку панелі піднімаються вгору, а потім відходять назад. Конструкція легка та безшумна, а якщо ви маєте ще й задній дворик, то секційні ворота – найкращий варіант.  Найкращими вважаються секційні ворота Алютех. Вони виготовляються з сучасних надійних матеріалів і стануть незамінними для вашого гаража.  Такі ворота можна назвати розумними, адже вони обладнані фотоелементами, які зупиняють їх, якщо на шляху знаходяться сторонні предмети.

Для тих господарств, які зовсім не мають місця для стулок, використовують рулонні ворота. Конструкція таких воріт складається з ламелей, валу і короби. Під час відкриття таких воріт, ламелі накручуються на вал, ховаючись під коробом. Рулонні ворота ідеальні для гаражів. Вони є досить міцними.

Для віконного захисту найкраще підійдуть побратими рулонних – надійні захисні ролети. Вони захищають помешкання від бруду та пилу, а при необхідності, можуть стати захистом від сонячного проміння.