Страхування цивільної відповідальності: щоб відчувати себе впевненим на дорозі

27.07.2016

ДТП — це завжди не тільки стрес і неприємності, але дуже часто — і значні фінансові втрати. Страхування цивільної відповідальності власників автотранспорту — це можливість перекласти витрати за заподіяну вами шкоду третім особам на страховика.

Страхування цивільної відповідальності: наскільки це необхідно

Відшкодування витрат потерпілому за рахунок компанії-страховика — це загальносвітова практика. Але при цьому слід враховувати, що в Україні страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів — обов’язкова умова для всіх, хто сідає за кермо. Невиконання цієї умови загрожує штрафом від дорожньої поліції. Але цей штраф не можна порівняти з тими сумами, які доведеться виплачувати постраждалим в ДТП, яке може статися з вашої вини. Яким би досвідченим, впевненим в собі і обережним водієм ви б не були, з огляду на незадовільний стан дорожнього покриття і більшості автомобільного транспорту в країні, повністю убезпечити себе і всіх навколишніх на дорозі неможливо.

Що включає договір

Страхування цивільної відповідальності від СК «Кий Авіа Гарант» — це можливість оперативно і в повній мірі відшкодувати збитки (шкоду, заподіяну життю, здоров’ю або майну) третім особам, який вони отримали при експлуатації транспортного засобу. Розмір виплачуваної компенсації:

  • 50 тисяч гривень — при нанесенні майнової шкоди
  • 100 тисяч гривень — якщо завдано збитків здоров’ю / життя потерпілому

Розмір франшизи (тобто тієї суми, яку страховик не виплачує при страховій події) не перевищує 2% розміру майнового ліміту (зазвичай в Договорі її розмір встановлюють до 1000 гривень). При компенсації шкоди життю (здоров’ю) розмір франшизи не встановлюється.

Стандартний термін дії договору — 1 рік, але при цьому СК «Кий Авіа Гарант» дає можливість укласти короткострокові договори для незареєстрованого і тимчасово зареєстрованого транспорту, а також іноземних автомобілів, які знаходяться на території України тимчасово. Договір діє на всій території України

Порядок укладення договору

Для укладення договору необхідно подати заяву, додавши до нього наступні документи:

  • Паспорт
  • ідентифікаційний код
  • документи, що підтверджують право власності на автомобіль або право на його використання (доручення)
    пільгові посвідчення
  • документ, що підтверджує проходження техогляду (якщо машина вимагає обов’язкового ТО)

СК «Кий Авіа Гарант» пропонує найвигідніші умови страхування, надаючи пільги і знижки:

  • при повторному укладенні договору, якщо за весь час дії попередньої страховки Страхувальник не потрапив в ДТП
  • знижка 50% — для пенсіонерів, чорнобильців (I і II категорій), інвалідів 2-ї групи
  • безкоштовно оформляється страховка учасникам війни (бойових дій, учасників АТО), інвалідам війни, інвалідам 1-ї категорії.

Оформіть страхування цивільної відповідальності в СК «Кий Авіа Гарант» — убезпечити Ваше здоров’я і транспорт на дорогах України.