Розробка сайтів Тернопіль: про що будувати веб-сайт?

24.08.2016

Якщо говорити про тематику веб-сайту Тернопіль, то про це написано дуже багато статей, як її правильно вибрати і т.д. Заробити, взагалі-то, можна практично в будь-який. Справа тут лише в правильній монетизації. Розробка сайтів Тернопіль чи створення веб-проекту потребує навичок та досвіду роботи в Інтернеті.

Сайт з 2000 користучачів в добу може заробляти стільки ж, скільки сайт, на який заходить 80-120 чоловік. Чому? Тому що власник першого неправильно монетизує свій проект, а господар другого — правильно. Але ця стаття не про те, як правильно це робити. Просто суть цих слів у тому, що при правильному підході ви зможете заробити всюди — і на сайті про акваріумних рибок, і на порталі знайомств, і на форумі про психологію.

Найвигідніші тематики

Але все-таки, варто сказати, що в інтернеті ті сфери, в яких витрачається найбільше грошей, і де найбільше реклами. Це такі теми, як:

  1. Автомобілі та їх ремонт
  2. Нерухомість
  3. Будівництво
  4. Ремонт побутової техніки
  5. Медицина
  6. Меблі
  7. Фінанси
  8. Промисловість і промислові товари

Сюди ж можна віднести туризм. Великі гроші можна заробляти і в темах дозвілля, хобі, спорту, освіти і т.д. Все залежить від того, наскільки популярним зможе стати ваш ресурс і які способи монетизації ви будете використовувати.

Найважливіше при виборі тематики

Прибутковість, середня ціна за клік, конкурентність — все це зрозуміло, все це необхідно враховувати як додаткові фактори. Але є те, що ви обов’язково повинні врахувати — як ви особисто ставитеся до тематики, чи є вона для вас цікавою і розбираєтеся ви в ній.

Справа в тому, що якщо ви самостійно будете писати матеріал на сайт, то успіх для вас можливий лише в тому випадку, якщо вам самим буде цікаво те, про що пишете. Як багато сьогодні в мережі сайтів, на яких просто гори рерайта, сухих статей, які є, по суті, копіями інших, і в яких не розкривається зовсім нічого нового.

Я ж хочу сказати, що ви нічого нового і не розкриєте, якщо тематика не буде вас надихати. Вас задовольнить поверхневий рерайт статей конкурентів, тому що це буде ваш максимум, якщо ви не розбираєтеся в темі, та ще й до того ж вона вам не подобається.

Звичайно, при бажанні ви можете створити блог на тему, в якій самі не розбираєтеся, найняти людей, які будуть над ним працювати. Якщо у вас достатньо грошей для цього, ви цілком можете так вчинити, як сьогодні роблять дуже багато при побудові свого бізнесу.

Якщо ж говорити про особистому блозі, на якому ви хочете в майбутньому заробити, то тут найголовнішим фактором є те, що вам подобається найбільше. Наприклад, якщо мені подобається розробка сайтів Тернопіль, я про нього і буду писати на своєму блозі. Звичайно, я можу іноді відволіктися, написавши, як я пробіг марафон, або як провів рік, але головна тема — сайтостроєніє. І мені цікаво писати, тому що крім створення унікального контенту я отримую щось ще — розвиток в тій тематиці, яка мені найбільше цікава.

Я думаю, ви зрозуміли хід моїх думок і я бажаю вам мислити подібним чином. Тому що скільки людей сьогодні створюють собі блоги про СЕО або заробіток грошей в Тернополі, але самі при цьому є повними новачками в цьому. Скільки людей хочуть створити якийсь проект про фінанси, будівництво, але нічого у них не вийде, тому що їх нудить від цих тем, а при виборі вони керувалися тільки тим, що заробітки в цих тематиках потенційно більше.

А як щодо кількох блогів на різні тематики?

В цілому, можу підтримати таку ідею, хоча у неї є і мінуси. З одного боку, краще було б зосередитися на чомусь одному і тоді ви змогли б досягти хороших результатів за короткий час. З іншого, веб змінюється. Сьогодні прибутково це, а завтра буде прибутково то. А якщо ви маєте декілька робочих варіантів, то маєте хорошу страховку від різних змін. З іншого боку, з вашого боку може знадобитися більше зусиль.

На початковому етапі вам буде дуже важко в цьому випадку, якщо все робити самому. Я думаю, сенс відкривати кілька проектів відразу є тільки для тих, хто вже має досвід в інтернет-бізнесі.

Ще одне важливе правило

Прагніть створювати сайт під вузькі тематики. Це те, що є найоптимальнішим вибором на сьогодні. Справа в тому, що інтернет вже трохи сформувався і в ньому з’явилися гіганти. Наприклад, найпопулярніші ресурси в сфері спорту, технологій, фінансів і т.д. Відвідуваність таких ресурсів давно перевалила за 100 тисяч відвідувачів на добу, і вам ніколи не добитися цього, тому що ви один, і в даний момент у вас лише ідея, а там працює команда професіоналів.

Таким чином, сьогодні я бачу неперспективним створення сайтів Тернопіль, на яких пишуть всі про спорт, або все про автомобілі. «Все» — запам’ятайте це слово, воно не годиться для вашого проекту, не можна охоплювати всі, ви просто не зможете конкурувати з гігантами. Створіть інтернет-проект для вузької аудиторії. Наприклад, тільки про футбол (або ще вже — тільки про Чемпіонатах світу з футболу) або тільки про баскетбол. Якщо ви хочете проект про сайтобудування, створіть про якоїсь однієї або декількох технологіях, не охоплює всі. Наприклад, тільки про створення сайтів Тернопіль для Drupal або тільки про технології JavaScript.

Загалом, такі проекти мають набагато більше шансів на успіх (за особистим переконанням автора цієї статті). А коли ви створюєте сайт «все про комп’ютери» ви хоч уявляєте, який обсяг роботи стоїть за цією фразою? Навіть якщо ви безвилазно тривалого очікування за клавіатурою рік, друкуючи статті по цій темі, ви не розкриєте тему навіть на 10%.

Сподіваюся, тепер питання вибору тематики сайту для вас став простіше, подумайте над ним ще і визначте для себе найоптимальнішу тему. Також непогано користуватися в процесі вибору такими інструментами, як: WordStat і Букварікс, щоб дізнатися, наскільки багато запитів у вашій темі і шукають люди взагалі щось по ній.