Системи електричного опалення як складова сучасного утримання будинків

09.10.2016

Переважна більшість міських багатоповерхових будинків у опалювальний період ще досі залежні віх централізованої подачі тепла. Однак, вже доведено, що цей спосіб є найбільш ресурсновитратним, що, безперечно, впливає на нестримне зростання вартості послуг. Вже півсвіту визначилося із тим, що існують більш ефективні опалювальні технології, тому більшість країн відмовляється віх послуг ТЕЦ на користь локальних опалювальних систем.

Це є безперечно дуже вигідним рішенням, адже користувачі самі можуть коригувати як потужність теплоносія, так і тривалість користування опаленням. Тобто, незалежно від опалювального сезону, за потреби будинок або окреме житлове приміщення може бути обігріте до певних температур.

Звісно, переробка систем опалення, відключення будинку від централізованої системи і підключення до власної затребують певних витрат, розмір яких залежить від низки показників. Але впродовж перших двох років експлуатації витрати окупляться.

Автономне опалення можна облаштувати, використовуючи різні технології: від твердопаливних та газових до електричних. Системи електроопалення вважаються найсучаснішим рішенням. Завдяки сучасним технологіям, та враховуючи всі плюси та мінуси інших опалювальних систем, було сконструйовано найбільш енергоефективне та найменш ресурсновитратне спеціалізоване обладнання. Навіть у час невпинного зростання вартості електрики, системи електроопалення виправдовують себе на всі сто відсотків.

Позитивний момент – це можливість встановити електроопалювання необхідної потужності, адже виробники електрообладнання для опалювальних систем пропонують безліч конфігурацій. Що у свою чергу створює умови широкого цінового діапазону на обладнання. Є навіть системи, що сконструйовані із використанням новітніх цифрових технологій, представляючи «смарт» системи останнього покоління.

Насправді, вибір є. І що з цього обрати, вирішувати вам. Ще раз наголосимо, що системи електричного опалення зараз вважаються найергономічнішими у сучасних умовах використання побутових та промислових теплоносіїв.