Створення сайтів Тернопіль з меню та відео

09.10.2016

Меню навігації — критично важливий елемент будь-якого сайту, і ми аніскільки не перебільшуємо, коли говоримо, що до нього потрібно поставитися з усією серйозністю. Візуально створення сайтів Тернопіль може бути з будь-яким меню: вертикальним, горизонтальним, складеним з іконок або «плаваючим», але є одна обов’язкова умова — допомагати відвідувачеві знаходити потрібні розділи, служити йому путівником і опорою.

Чи згодні? Тоді давайте поговоримо про найактуальніші варіанти оформлення меню. Стаття особливо стане в нагоді тим, хто ще не зробив сайт, але збирається зайнятися цим в самий найближчий час. Отже, до справи!

Горизонтальне меню

Найпопулярніший варіант, і у цій популярності є цілком з’ясовні причини. Горизонтальне меню — звичайне в кращому сенсі цього слова. Воно нікого не дивує і не викликає замішання, всі знають, де його шукати і як ним користуватися. Хочете, щоб люди відчували себе комфортно і не металися по сайту в пошуках потрібного розділу — зупиніться на такому варіанті. До речі, це хороше рішення для створення сайтів Тернопіль з великою кількістю додаткових розділів і сторінок. В даному меню, користувач чи то User зможе активно клікнути на кнопки, що буду випадати при натисканні мишки на моніторі.

Вертикальне меню

Тих, хто шукає щось цікавіше, напевно зацікавить вертикальне меню, розташоване в лівій частині сайту. Воно не таке консервативне, як горизонтальне, але і не занадто екстравагантне. Ми думаємо, це відмінний варіант для блогу: меню — зліва, текст і фотографії — в центрі, ніхто нікому не заважає.

Підказка: якщо ви зупинилися на цьому варіанті, прослідкуйте, щоб назви розділів були короткими. Ви ж не хочете, щоб вони зайняли половину сторінки?

Меню в фіксованому хедері

Якщо у вас на сайті досить багато тексту, а сам він — з довгою прокруткою, подумайте про те, щоб розмістити меню у фіксованій «шапці». Тоді воно буде перед очима читача незалежно від того, в якому розділі він зараз перебуває. Логотип і контакти теж краще додати в хедер, щоб ця інформація була завжди під рукою.

«Плаваюче» меню

Як сучасна людина, що користується інтернетом, ви напевно бачили його, і не один раз. Таке меню особливо добре підходить для «довгих» сторінок і мобільних сайтів, тому що його видно завжди і всюди, і воно допомагає користувачеві швидко переходити в потрібні йому розділи.

Меню з іконок

Картинки красномовніше за слова, тому меню з іконок виглядає дуже виразно. Як його зробити? Дуже просто. Замість того, щоб писати «Головна сторінка» або «Контакти», використовуйте іконку будиночка або конверта. Хочете показати, що у вас на сайті є розділ з покупками — додайте іконку з візком або кошиком. Плюс такого меню в тому, що ваш сайт виглядає незвично і свіжо. Мінуси теж є: якщо користувач не надто досвідчений, він може не здогадатися, куди йому натискати.

Меню внизу сторінки

Хочете порушити традиції і зробити все по-своєму? Додайте меню в нижній частині сторінки. Ідеальне рішення для створення сайтів тернопіль з відео або фотографією в якості фону: меню знаходиться внизу, не загороджує картинку і не перетягує увагу на себе.

 

Підказка: виділіть блок з меню іншим кольором, щоб він не зливався з фоном.