Переваги он-лайн курсів

12.12.2016

Існує такий стереотип, що освіта – це обов’язково щось консервативне, таке, що не змінюється з часом. Насправді ж на сьогодні цю галузь можна назвати найбільш інноваційною. Вона стрімко та динамічно розвивається з кожним роком. Саме зараз відбуваються зміни, котрих не було вже понад 500 років.

Головним досягненням двадцять першого століття є навчання в онлайн режимі. Такій режим має шалену популярність, а різні освітні площадки, наприклад дистанційна платформа громадянської освіти ВУМ online користуються великим попитом. Їх принципова відмінність від звичайних курсів полягає, перш за все, у масовості. Це має дуже важливе значення з економічної точки зору.

Відвідати онлайн курси можуть десятки тисяч користувачів незалежно від того, де саме вони знаходяться. Також, подібний режим є доступнім для кожного бажаючого отримати ті чи інші знання. Не існує жодних обмежень, ані територіальних, ані релігійних, фінансових чи будь-яких інших.

І ще одною перевагою онлайн-курсів є їх інтерактивність. Це не тільки відео лекції, а й завдання, що регулярно відсилаються на електрону пошту, поточний контроль знань, різні форму, же можна питати та отримувати відповіді на свої питання та багато чого іншого. Все це певним чином допомагає краще засвоїти пройдений матеріал та обговорити якісь незрозумілі деталі, перевірити свої знання.

Крім цього, потрібно також акцентувати увагу на тому, що курси онлайн – це основа для педагогіки даних. Вони являють собою розвінчання міфу про те, що техніка подачі матеріалу очі-в-очі є єдиним способом відчути свою аудиторію та зрозуміти, наскільки слухачі засвоїли розглядану тему. Користувачі після того, як вони прослухали лекції, генерують велику кількість даних стосовно того, як вони дивилися відео, чи цікаво їм було, які речі залишилися не розглянутими чи незрозумілими. І на основі всієї цієї інформації, викладачі можуть коректувати свої лекції, вдосконалювати їх.

Масові онлайн-курси – це база адаптивного навчання, у якому система майже повністю підлаштовується під ваші запити. Тому, вони набагато корисніші та ефективніші в порівнянні з традиційним засобом подачі матеріалу, за традиційними лекціями тощо.