Рекомендації щодо вибору адвоката

16.12.2016

Незважаючи на те, що наша країна  є правовою державою, життя підносить нам ситуації, коли доводиться захищати свої права в судовому порядку. Нерідко трапляється, що постраждала сторона до всього ще повинна нести відповідальність. Подібні ситуації виникають тоді, коли особі не надано якісні адвокатські послуги. На сьогоднішній час свою допомогу пропонує велика кількість адвокатів. Щоб не розгубитися і обрати справжнього професіонала, який допоможе владнати проблеми юридичного характеру, слід дотримуватися наступних рекомендацій.

  1. Потрібно зважати на спеціалізацію адвоката. Згідно букви закону адвокати можуть займатися різного роду діяльністю. Проте провідні фахівці практикуються у вузькій сфері, оскільки вони зобов’язані поглиблено знати всі нюанси в справі. Мають відстежувати зміни в законодавстві на всіх рівнях влади, а також повинні володіти багажем досвіду по веденню аналогічних справ.
  2. Слід зважати на кваліфікацію адвоката. В такому разі необхідно зважати на досвід роботи, чисельність справ, які вів адвокат, першочергово виграшних процесів. Для отримання такої інформації можна скористатися Інтернетом, прочитавши дописи осіб, які мали справу з ним.
  3. Не менш важливий критерій успішного адвоката – його професіоналізм, про який можна дізнатися завдяки: перевірці на наявність в Інтернеті, персонального сайту, де можна отримати он-лайн консультацію; активна присутність в соцмережах; особисті публікації й документації.
  4. Крім стажу, слід зважати на репутацію, яку заробив собі адвокат протягом своєї діяльності. Варто поспілкуватися із його колегами. Пошукати інформацію про досвід його роботи, яку можна знайти на спеціальних інтернет-порталах. Хороший фахівець буде відомий у межах своєї місцевості.
  5. Слід остерігатися тих спеціалістів, які гарантують, що справа буде виграшною, оскільки тут виникає підозра, що правник намагається просто утримати клієнта.
  6. Варто спостерігати за тим,як адвокат вникає у суть справи, чи проявляє допитливість. Якщо він старанно береться за неї, то клієнтам справді повезло і вони працюють з професіоналом.
  7. Існує ще один критерій на який зважають — це зовнішній вигляд адвоката і його поведінка під час судового процесу. Вважається, що охайний вигляд і вміння гарно триматися є запорукою успіху і надійності адвоката.

Не варто забувати, що вибір адвоката – це завжди надто серйозна справа від якої залежить репутація, кар’єра, а то навіть й життя. Тому варто грамотно, дотримуючись вказаних рекомендацій, обирати людину-професіонала, яка допоможе подолати проблему.