Виробництво морозива — технологічна «магія» народження найулюбленіших ласощів!

20.03.2017

Маленькі споживачі першими вишиковуються у чергу біля прилавків із морозивом. Холодний молочний продукт так подобається дітям, але не всі його можуть споживати у великій кількості, тому що надмірне споживання може викликати негаразди із здоров’ям. Але ж воно таке смачне! Тим більше, що його існує неймовірна кількість сортів та різновидів.

Морозиво здебільшого виробляється із молока. До маси, яку згодом розливають у форми та дуже швидко заморожують, додаються різноманітні харчові барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку. У морозиві високої якості частка домішок незначна, лише для присмаку. Як виготовляється продукція однієї з найулюбленіших торговельних марок (Рудь), дізнайтеся на http://rud.ua/company/manufacture/.

Однак, не тільки якість інгредієнтів та технологічність виробництва продукції впливають на гарний результат. Також необхідно приділити увагу якості зберігання, транспортування та відповідності організації продажу їстівних заморожених молочних ласощів.

Велика кількість морозива споживається влітку. Тому виробничі комплекси підприємств у цей період працюють на надможливостях. З огляду на специфічність продукту та характер речовин, що використовуються у виготовленні морозива, дуже важливо додержуватися санітарно-гігієнічних норм виробництва. Сучасний виробничий комплекс за годину виробляє понад 25 тисяч порцій. Тобто за зміну «холодний» цех готує до продажу майже шістсот тисяч порцій. О це так потужності! Тобто за один робочій день по одній порції морозива зможуть отримати майже всі жителі Кривого Рогу, чи Миколаєва (там навіть залишиться). А у більшості міст України – по дві, три і навіть більше.

Звісно, так швидко морозиво не продається, особливо, якщо врахувати що добову норму виробництва слід помножити на місяці, а також асортимент продукції. Тому відповідальний виробник не тільки піклується про обсяги і якість виробництва, а й про відповідність умов зберігання готової продукції до часу реалізації. До речі, харчові продукти мають певний термін придатності. Так само і морозиво, навіть зберігаючись у морозильнику (тобто в умовах постійного холоду).