Мовні курси

02.08.2017

«Народи не помирають відразу. Спочатку їм відбирає мову». Ліна Костенко, як ніхто інший, має рацію. Кожному громадянину своєї країни треба знати в досконалості свою мову, але це не означає, що слід приділяти меншу увагу вивченню зарубіжних мов. Окрім того, що вивчення мов відкриває нові горизонти для тих, хто їх вивчає, у вигляді унікальної можливості на крок приблизитися до зближення з іншою країною, цей процес значно сприяє позитивному розвитку мозкової діяльності, допомагає краще концентруватися на поставлених цілях тощо.

Самостійне та групове вивчення іноземної мови

Нині вивчати зарубіжні мови можна самостійно (в такому разі на допомогу прийдуть різноманітні Інтернет-портали, підручники та словники), або у груповому форматі. Другий варіант розглядається як відвідування мовних курсів. Зараз світ, життя, все навкруги значно прискорилося. Раніше мови вивчалися протягом декількох років. В даний момент завдяки мовним курсам (однією з компаній, яка забезпечує діяльність таких курсів, є та, що представлена на сайті https://languagetime.ua/) вивчити зарубіжну мову можна всього за декілька місяців.

Стратегії вивчення іноземної мови

Втім, якщо різноманітні агенції іноземних мов типу тої, з якою можна познайомитися на сайті languagetime.ua не влаштовують потенціального поліглота, то слід створити для себе спеціальну стратегію вивчення. По-перше, слід звернутися до правильних ресурсів. Такими могуть слугувати книги, фільми, спеціальні програми для запам’ятовування слів та багато чого іншого. По-друге, хоча б на декілька занять варто звернутися до послуг репетитора. Жителі Західної України зі свого боку мають змогу відвідати мовні курси у Львові.

По-третє, якщо раніше можна було не розлучатися з телефоном чи іншим гаджетом, то при вивченні зарубіжних мов треба скрізь бути зі словником. Якщо вивчати мову за підручниками, в принципі, легко, то от думати іншою мовою занадто складніше. По-четверте, можна спробувати знайти тих, хто спілкується даною мовою. В ідеалі можна взагалі зв’язатися з носіями мови – з нинішніми можливостями, які надає Інтернет, зробити це достатньо легко.

Якщо дійсно вірити у свої сили та усіма можливими методами старатися досягти поставленої мети, то у старанного учня є всі можливості вже за місяць знати декілька тисяч слів – а це не менше 75 відсотків словникового запасу, які знадобляться під час спілкування з носіями мови.

За певних умов вивчити ту ж саму англійську, іспанську чи навіть корейську мову дуже просто, якщо кинути на це всі свої сили.