Ультразвукова діагностика молочної залози

07.09.2017

Мастопатія, рак молочної залози – серйозні патології, від виникнення яких не застрахована жодна жінка. До речі, у деяких випадках хвороби діагностуються й у чоловіків. За статистикою, майже 20 тисяч українських жінок щорічно потрапляють до лікарні з діагнозом онкології грудей. При тому, половина з них не виборює право на життя. Хвороба ця з року в рік молодшає. Ось чому світова медична громада б’є на спалах, радячи жінкам у будь-якому віці уважно ставитися до свого здоров’я.

Один із заходів медичного обстеження жінки – це узд молочної залози. І не обов’язково чекати, допоки стан погіршиться. Щопівроку відвідувати лікаря – приділяти увагу стану свого жіночого здоров’я. Ультразвукове дослідження – апаратна процедура. Високотехнологічний пристрій дозволяє «зазирнути» всередину тканин і точно виявити вузлові утворення. Фахівці наполягають ретельніше проходити обстеження жінкам, в родинах яких спостерігається спадкова схильність. Окрім цього, на жіноче здоров’я вливають інші негативні фактори: від внутрішніх збоїв в роботі організму до шкідливих звичок та погіршення екологічного стану на планеті. У тій самій статистиці наводиться ще один фактор впливу: виявляється, що серед жителів Центральної, Південно-Східної України та в Києві кількість випадків значно вища, ніж в інших регіонах.

УЗД у Львові проводить спеціалізована клініка Urosvit. Використовується найсучасніше обладнання, процедуру проводять висококваліфіковані фахівці. Саме ж діагностування не викликає жодних неприємних відчуттів. Жодного проникнення у середину не передбачається, контактний спосіб обстеження молочної залози високотехнологічний, абсолютно безболісний.

Передбачений попередній запис на процедуру. Окрім цього, жінці необхідно виконати певні вимоги щодо обстеження. Обов’язкова умова – узгодження з менструальним циклом. Перед УЗД лікар, як правило, проводить фізичне обстеження грудей та області пахви. Цей метод діагностики достатньо інформативний, тому на ньому наполягають лікарі, як на ефективному та доступному.