Користь від навчання міні-садочку

03.11.2017

На даний момент в Україні існує багато комерційних дошкільних закладів, які батьки можуть використовувати як альтернативу відповідним державним установам. Такі садочки мають більшу кількість переваг. Звісно, багато хто вважає, що оплата за відвідування таких садочків подекуди може бути занадто великою, але в цих закладах дитина отримує набагато більше, аніж у звичайних садочках. Одним з видів приватних дитячих садочків є так званий міні-садок. Цей заклад виконує велику кількість завдань, завдяки яким батьки можуть не хвилюватися про свою дитину.

Позитивні моменти в роботі міні-садочків

Здебільшого в цих установах відрив від матері та приєднання до маленької моделі суспільства є більш м’яким та повільним, що позитивно відображається на психологічному стані дитини. Веселе дозвілля з іншими хлопчаками та дівчатками допоможе дитині влитися в колективне життя, яке супроводжуватиме його під час навчання в школі, університеті та у подальшій роботі. Крім того, міні-садок дозволяє залишати на місці дитину менший час, ніж у звичайних садочках (як державних, так і комерційних). У більшості випадків дитину в таких міні-садка залишають на декілька годин.

Познайомитися ближче з моделлю роботи цих садочків можна в Інтернеті. Часто на форумах можна бачити такі цитати користувачів: «Ось сторінка міні-садка та центру сімейного розвитку «Baby Club» мені сподобалася, там є, що почитати». Дійсно, для батьків дуже велике значення має повнота інформації про той заклад, де залишатиметься їхня дитина, тому до міні-садків, що мають свою офіційну сторінку та взагалі прозоро показують свою діяльність, буде особлива довіра.

Міні-садочки та центри дитячого розвитку

До речі, в більшості випадків міні-садок є частиною повноцінного центру дитячого розвитку. Тут можна казати про те, що це дійсно зручно як для дитини, так і для батьків. Під час перебування у такому садочку дитина може долучатися до розвиваючих ігор, групових занять, уроків іноземної мови та ін. Звісно, цього немає у звичайних некомерційних садочках. До того ж, завдяки формату міні-садка, коли дитина знаходиться там лише декілька годин, в неї не виникає відчуття, що перебування в цьому місці їй набридло. Кожного разу в садочку проводиться якесь нове заняття, що однозначно допомагає розвинути ігрові та комунікативні навички хлопчика чи дівчинки.

До того ж, виконання поставлених завдань у групі є дуже важливим з точки зору розвитку дитини як частинки суспільства. Разом із своїми однолітками вона весело проводить час, розважається та навчається, тобто гарно проводить час. Таким чином, можна зробити висновок, що від міні-садочків є дуже багато користі.