Як вибрати якісний GPS-навігатор

04.12.2017

Вибір GPS-навігатора — відповідальна справа. Такий прилад повинен мати той набір функцій, який потрібен саме вам. Плюс в цьому, він, звісно ж, повинен володіти високою якістю, приємним дизайном і, звичайно, привабливою ціною. Спробуємо розібратися в різноманітті пропозицій на ринку портативних GPS-навігаторів.

Необхідність такої покупки визначається, в першу чергу, способом життя, який ви ведете. Такий прилад просто необхідний любителям подорожей, рибалкам, грибникам, дослідникам міських визначних пам’яток. Залежно від призначення ці прилади мають кілька розрізняються наборами функції, але спочатку ми поговоримо про функції, які є в кожному портативному GPS-навігаторі.

Вони мають, як правило, невеликий розмір, який можна порівняти з розміром стандартного мобільного телефону, що підвищує зручність їх використання в піших прогулянках. Багато таких приладів пофарбовані в яскраві кольори, щоб ускладнити їх втрату серед речей на стоянці або в рюкзакуА вже якщо ви такий прилад упустили, то по яскравому забарвленню його буде набагато легше знайти.

Живлення портативного GPS-навігатора здійснюється від змінних елементів, запас яких можна завжди мати з собою, забезпечуючи, таким чином, майже не обмежену тривалість роботи приладу. Навігатор сконструйований таким чином, щоб забезпечити надійний захист від пилу, вологи і механічних впливів. Також важливою особливістю є енергетична економічність, що дозволяє приладу працювати до 28 годин від двох батарей типу АА і забезпечення безперебійної роботи навігатора в широкому температурному діапазоні від -15 до +70 градусів Цельсія.

Вибрати підходящу модель і порівняти ціни на GPS-навігатори можна за допомогою товарного агрегатору «Всі ціни України«.

Принцип роботи портативного навігатора дуже простий. На відносно невеликому екрані ви бачите стрілку, яка вказує на ваше місце розташування. Залежно від типу навігатора і встановленого програмного
забезпечення, стрілочка ця може бути накладена на карту місцевості або на координатну сітку. При початку руху, система відстежує вашу позицію, швидкість переміщення і напрям руху, змінюючи, таким чином, картинку на екрані навігатора.

Залежно від моделі навігатора існують опції прокладання і запам’ятовування пройденого маршруту, залишення позначок по дорозі. Також в ці прилади вбудовують стандартний компас і альтиметр для більш точного визначення місця розташування. На картах, як правило, є стандартні картографічні позначки з роз’ясненнями, що дозволяють оптимально підібрати маршрут пересування. Приймач сигналу влаштований таким чином, щоб приймати сигнал супутників GPS в найскладніших умовах, наприклад через щільні крони дерев або з кам’яного мішка ущелин.

Таким чином, використання портативного GPS-навігатора зробить ваше подорож набагато простіше і приємніше.