Меблі для початкової школи

14.09.2018

На вулиці осінь і навчальний процес вже почався. Випускники дитячих садків вперше сядуть за парти і дізнаються багато нового і цікавого. Процес навчання займає більшу половину дня. Спочатку дитина отримує знання в школі, а потім ретельно виконує домашнє завдання. Практично весь час вона сидить за партою. Тому вибрати зручну і комфортну парту — справа кожних турботливих батьків і вчителя.

Шкільні письмові столи повинні відповідати ряду умов, при яких навчання буде проходити легко і не втомливо. Такими умовами є як фізіологічні особливості молодшого шкільного віку, так і функціональні якості. Тому вибираючи шкільні парти потрібно врахувати всі нюанси.

Вимоги до шкільних парт:

  • розмір відповідає росту;
  • використання екологічно чистих матеріалів;
  • функціональність;
  • цікавий дизайн.

Діти молодшого шкільного віку відрізняються нерівномірністю показників в зростанні. Хтось із дітей до шкільного періоду витягується, хтось залишається ще маленьким і тендітним. Шкільна парта повинна бути спроектована таким чином, щоб висока і низька дитина почували себе комфортно. Вона може мати регульовані механізми, що дозволяють підібрати зручне сидіння за партою.

Дитячий вік відрізняється ще не усталеним кістково-м’язовим апаратом. Цю особливість необхідно враховувати при виборі шкільної парти, щоб уникнути викривлення хребта і сутулості.

Для будь-яких меблів, особливо це стосується дитячої, потрібно використовувати тільки екологічно чисті матеріали. Оскільки шкільна парта знаходиться в тісному контакті з тілом і в безпосередній близькості від дихальної системи, матеріали, використані для створення парт, повинні бути гіпоалергенними і без хімічних домішок. Це можуть бути породи дерев, безпечний пластик та ін.

Шкільна парта — це не просто письмовий стіл. Це цілий багатофункціональний комплекс. Обов’язково має бути місце для портфеля, стаканчика для ручок. Стільниці можуть бути похилими для зручності написання.

До дизайну шкільних парт не пред’являється строгих вимог. Тим не менш, вона повинна бути такою, щоб дитині хотілося за нею сидіти. Забарвлення повинно бути цікавим, але не кричущим. Яскраві тони відволікають і без того мало сконцентровану увагу.

За допомогою всіляких дидактичних матеріалів, навчальних шкільних аксесуарів в оформленні початкової школи, можна проявити великий інтерес до навчання.
До додаткового наповнення класу відносяться всілякі стенди для початкової школи, де можна розмістити інформацію про учнів, розклад, контактні номери вчителів і адміністрації школи.