Як обирати ліжка?

26.10.2018

Як і багато інших речей в інтер’єрі, ліжко в спальні має виконувати не тільки практичну, а й декоративну функцію. Цей предмет інтер’єру слід підбирати так, щоб він гармонійно вписався в навколишній простір. Виробники меблів нині доповнюють стандартну конструкцію ліжка додатковим місцем для зберігання речей. Але є ще багато інших деталей, які заслуговують на увагу покупця сучасного ліжка.

Велике значення має бренд виробника та постачальника. Жителі Києва радять купити ліжка Інтеріа, які найкраще пристосовані для забезпечення здорового сну та відмінного самопочуття. Меблеві вироби від компанії «Інтеріа» вирізняються своєю якістю та доступністю.

Металеві та дерев’яні ліжка

Вибір моделі ліжка для спальні треба починати з матеріалу, з якого виконаний каркас. Спеціалісти стверджують, що найбільш надійним каркасом є той, що зроблений з металу чи зрубу дерева. Знайти подібні моделі можна в багатьох Інтернет-магазинах. Якщо вибір зроблений на користь ліжка з дерев’яним каркасом, то краще зробити його на користь дубу. Це найбільш безпечний матеріал, який, до того ж, є екологічно чистим. Ліжко з дубовим каркасом прослужить дуже довго. Ще можна звернути увагу на соснові каркаси. Ця порода дерева більш м’яка, тому й ліжко з таким каркасом коштуватиме дешевше.

Якщо ж є бажання прикрасити квартиру вишуканим ліжком, яке чудово впишеться в інтер’єр, то краще обрати металеву модель. Важливо, аби вона була облаштована ортопедичним матрацом. Таким чином, можна придбати міцний та невибагливий у догляді виріб. Купуючи металеве ліжко, треба також не забути про пласкі декоративні подушки. Вони потрібні для зм’якшення кованого підголів’я.

Ліжко для дитячої кімнати

З іще більшою ретельністю потрібно обирати дитячі ліжка. Здійснюючи їх вибір, треба, перш за все, пам’ятати про зручність предмету інтер’єру та вподобання малюка. Досить цікавою моделлю буде ліжко у вигляді автомобіля. Воно може сподобатися не тільки хлопчику, а й дівчинці. Батькам двох маленьких діточок можна звернути увагу на двоярусні ліжка, які стануть чудовою прикрасою дитячої кімнати. А ліжко-трансформер буде ідеальним варіантом для кімнати невеликої площі. До речі, розмір – це дуже важливий критерій вибору ліжка не тільки для дитячої кімнати, а й взагалі для будь-якого приміщення. Експерти стверджують, що оптимальною довжиною виробу буде сума зросту людини та 15-сантиметрового запасу.

Якщо звертати увагу на ці та інші критерії вибору ліжка, то можна придбати найкращий виріб, який подарує багато яскравих сновидінь.