Особливості літнього відпочинку в Карпатах

13.01.2019

Україна має дуже вигідне географічне положення, якщо розцінювати її як місце для відпочинку. Тисячі туристів у червні, липні та серпні відправляються на чорноморські та приазовські курорти, аби засмагнути на тамтешніх пляжах, зробити якісні фото на березі Чорного та Азовського морів та просто якісно відпочити. Тим часом Карпатські гори є чудовим місцем для відпочинку взимку. Та хіба не можна відпочити у Моршині, Буковелі та інших карпатських курортах влітку? Літній відпочинок у Карпатах від Hutir.org цілком можливий для дітей та дорослих.

Плюси літнього відпочинку в Карпатах

відпочинок у Карпатах

Відомо, що туристичний сезон в Карпатах триває 12 місяців на рік. Милуватися горами тут можна не тільки взимку, а й восени, влітку та навесні (у квітні туристичні оператори радять відправлятися, наприклад, на Закарпаття, аби побачити, як квітнуть тамтешні сакури). Літній відпочинок у Карпатах подекуди є навіть цікавішим та більш атмосферним, ніж у холодну пору року. Туристи відзначають, що в ці місяці тут можна подихати особливим повітрям. Гірські струмочки та ріки, прохолодні вітри не дозволять літній спеці зіпсувати відпустку. А природа милує око кожну мить.

Що стосується фінансів, то організувати в Карпатах літній відпочинок у бюджетному форматі цілком можна. При цьому туристи матимуть можливість не ліжко в хостелі винаймати, а заселитися в повноцінний готель, де їм будуть запропоновані різноманітні варіанти активного відпочинку. Серед них, в першу чергу, слід відзначити рафтинг та екстремальний туризм. Карпати є просто меккою для скелелазів з усієї України. Спробувати свої сили в скелелазінні можуть не тільки досвідчені туристи, а й новачки. Треба лише пройти інструктаж у досвідчених фахівців та гідів.

Особливості рафтингу

Картинг, альпінізм, поїздки на квадроциклах, велоспорт – варіантів активного відпочинку в Карпатах влітку дійсно вистачає. В якості прикладу можна взяти рафтинг. Він передбачає сплав вниз за течією однієї з багаточисельних гірських річок. Для цього використовується спеціальний човен – рафт. Якщо пройти на ньому високі круті пороги, бурхливі спуски та інші перепони, то можна дійсно відчути, що таке карпатський екстрим. Хоча туристи можуть обрати й спокійний маршрут. Він підійде тим туристам, які хочуть просто насолодитися довколишньою красою. Сплавлятися можна на річках Прут, Чорний Черемош, Стрий, Тиса тощо.

Загалом зрозуміло, що літній відпочинок у Карпатах може подарувати навіть більше приємних емоцій, аніж зимовий відпочинок. Про це слід пам’ятати, обираючи, куди можна відправитися у відпустку цього червня.