Однотонна або візерунчаста краватка?

25.03.2019

Краватка — прикраса, яка ідеально підходить під святкові події або ділові зустрічі. Багато чоловіків віддають перевагу тільки однотонним прикрасам, а багато навпаки. Але все ж більшість вибирає одноколірний атрибут, керуючись тим, що його легше поєднувати з іншими речами. У сучасних магазинах полиці «ломляться» від різноманітних візерункових моделей, тому, щоб не відмовляти собі в покупці красивої краватки в цій статті мова піде про поєднання візерункових краваток. Адже іноді приміряючи аксесуар, Ви можете подумати, куди його надіти, і вже начебто, як хочете купити, а потім все-таки вибираєте однотонний атрибут. Не бійтеся експериментувати зі стилем. Візерунчастий аксесуар додасть образу особливого шарму, новизни та сучасності. Умовно розділимо краватки на такі візерунки:

  • Смужка;
  • Горошок;
  • Клітка.

Смужка

Такі краватки мають різну смужку горизонтальну або вертикальну. Вони ідеально поєднуються з однотонними сорочками і костюмами. Наприклад, якщо смужка синя, а краватка сама бежева, то найкраще вибрати сорочку під колір смужок — синю. Також її можна одягнути під сорочку з смужкою, кліткою, тільки головне підібрати близьку колірну гамму. Одягнути атрибут з таким забарвленням доречно на ділову зустріч або свято. До речі, якщо Ви опинилися в Англії і хочете одягнути такий аксесуар, то тут найкраще бути обережними, так як у них він дуже популярний і різна смужка означає приналежність до різних соціальних груп людей, наприклад, випускники Ітанского коледжу носять чорний аксесуар з бірюзовою смужкою .

Горошок

Як правило, такі атрибути мають різне забарвлення, а колір горошку білий, але нинішні магазини аксесуарів пропонують дуже багато поєднань за кольорами. Розмір горошку може бути від дрібного до великого. Якщо Ви зайдете на сторінку цього сайту https://tie.com.ua/galstuki/, то побачите великий достаток моделей. Отже, перше і елементарне, що потрібно знати в поєднанні такої прикраси це те, що воно підходить під однотонні речі, як і попередня краватка зі смужками. Наприклад, якщо Ваш аксесуар темно-сірий в дрібний білий горошок, то з ним відмінно виглядатиме біла сорочка і сірий кардиган або піджак. Також модель атрибута з горошком можна поєднувати разом з сорочкою в горошок, тут важливо, щоб горошок був приблизно одного розміру, таким чином, краватка не буде виділятися, а доповнить образ, а зверху варто надіти піджак однотонного кольору, щоб образ не ряснів. Прикраси в горошок також допустимо поєднувати з сорочками в смужку, єдино намагайтеся, щоб смужка була не дуже виразна і за кольором підходила до самої краватки. Візьміть собі на замітку цікаве поєднання чорної краватки з білим горошком разом з білою сорочкою в тонку чорну клітинку, такий образ буде виділяти Вас і точно запам’ятається оточуючим.

Клітка

Картаті візерунки поєднуються також як і попередні з усіма видами сорочок. Основне правило таке, якщо сорочка однотонна, то піджак допускається з таким візерунком, як краватка. А якщо сорочка з вишивкою, то атрибут потрібно підбирати так, щоб його орнамент підходив під «провідний» колір сорочки. Наприклад, сорочка біла в рожеву і сіру клітку, а краватка в такому випадку може бути сіра в рожеву або білу клітинку, піджак сірий або рожевий.

Який би візерунок не прикрашав Вашу краватку він однозначно підійде під однотонні речі, але також прикраса красиво поєднується з візерунчастими сорочками і піджаками — експериментуйте.