Актуальність проведення судової економічної експертизи діяльності підприємства

15.04.2019

проведення судово-економічної експертизиАктуальність проведення судово-економічної експертизи обумовлена ​​не тільки перетвореннями в економіці, але і збільшенням економічної злочинності в різних напрямках. Основними економічними сферами, схильними до злочинному посяганню, є кредитна, зовнішньоекономічна, сфера споживчих ринків і приватизації. Проводячи судову економічну експертизу, експерти-економісти надають істотну допомогу слідчим органам і судам, що сприяє наданню великої довіри і популярності проведення судових експертиз.

Незалежний судовий експерт-економіст з багаторічним досвідом виконання подібних робіт Руслан Віталійович Барабаш надає можливість проведення економічної експертиз у різних сферах. Укладення відповідних нормативно-правових актів здатні надійно захистити інтереси клієнтів в судочинстві. Оформити заявку можна на сайті експерта, перейшовши за посиланням: https://rvbarabash.com.ua/

Суть судової економічної експертизи

  1. Суть економічного дослідження полягає у вивченні фінансової документації конкретного підприємства незалежними експертами-економістами, які складають заключні висновки на підставі виявлених фактів незаконних фінансових операцій, що впливають на виробничі процеси підприємства.
  2. Протягом дослідження оцінюється актуальний фактичний стан підприємства в фінансово-економічній сфері.
  3. Висновок експерта можна надавати в кримінальних, цивільних, адміністративних або арбітражних судах в якості повноцінних об’єктивних доказів.
  4. Економічну експертизу поділяють на бухгалтерську та фінансово-економічну експертизу, які відрізняються між собою кінцевими цілями і напрямками досліджень.

Порядок проведення економічної експертизи

  • Перед проведенням експертизи фахівець повинен ознайомитися з джерелами інформації та оцінити повноту документів для повноцінного дослідження. Експерт-економіст повинен встановити якісні та кількісні характеристики фінансово-господарської діяльності підприємства-боржника, а також його контрагентів.
  • Провести економічне дослідження пасивів і активів підприємства. Вивчити позикові джерела економіки, обов’язки перед бюджетом і різними фондами. Дослідити активи і зміни балансової вартості. Сформувати висновки, що стосуються ліквідності майна.
  • Проаналізувати угоди для визначення неринкових умов, в яких можна буде зробити висновок, а також для визначення впливу укладених угод на фінансовий стан суб’єктів господарювання.
  • Детально розглянути результати дослідження і скласти об’єктивний експертний висновок.