Як вступити до найкращого ВНЗ Польщі?

15.04.2019

Практично кожен абітурієнт мріє вступити до закордонного університету. Європейські університети пропонують високий рівень знань, проте не у кожному ВНЗ пропонують доступні ціни на навчання. Саме тому більшість українців обирає польські навчальні заклади, де ціна за навчання є невисокою порівняно з іншими європейськими освітніми закладами. До речі, дуже важливо правильно зробити вибір університету та спеціальності. Наприклад, якщо ви хочете вступити у Вроцлавський університет https://proekt-obk.com/university/vroclavskij-universitet, — на цьому сайті ви знайдете всю детальну інформацію про цей навчальний заклад. На сайті цього проекту також є інформація щодо вступу до Варшавського, Ягеллонського університетів, та інших провідних закладів країни.

У чому полягають переваги навчання у Польщі для українців? Серед основних переваг:

  • високий рівень підготовки бакалаврів та магістрів;
  • отримання європейського диплому після закінчення університету;
  • можливість проходити практику та стажування у найкращих європейських компаніях;
  • можливість знайти високооплачувану роботу після закінчення ВНЗ;
  • хороший рівень знань іноземних мов;
  • спілкування з іноземними студентами, нові знайомства та контакти.

Щоб студентам було легше адаптуватися до навчання, в університетах працює велика кількість різноманітних гуртків, де молодь активно проводить вільний час, знайомиться, разом займається наукою, спортом, організацією різноманітних культурних подій в університеті. Тому студентам цікаво не тільки навчатися, а й є багато можливостей цікаво провести вільний час.

Тривалість навчання та ціни

Скільки триває навчання? Загалом тривалість навчання становить 5 років. Студенти навчаються на бакалавраті 3-3,5 роки (залежно від спеціальності), а потім продовжують навчання на магістратурі впродовж 1,5-2-х років. Також у абітурієнтів є змога вступити до неподільної магістратури, де пропускається рівень бакалавра, але навчання також триває 5 років.

Яка плата за навчання в Польщі? Ціни у приватних університетах дещо нижчі, ніж у державних ВНЗ. Так, ціни в державних університетах стартують від 1 тис. євро та в середньому складають 2 тис. євро на рік, в той час як у приватних навчальних закладах рік навчання в середньому обходиться 1 тис. євро. Звичайно, ціна буде залежати також і від обраної вами спеціальності. Наприклад, якщо вас цікавить вступ у Ягеллонський університет https://proekt-obk.com/university/yagellonskij-universitet, — ціни на навчання та детальну інформацію щодо вступу ви зможете знайти на цьому сайті. Можна також обрати навчання англійською мовою, проте попередньо потрібно уточнити, чи є англомовна програма навчання на вашій спеціальності.

Вибір найкращого ВНЗ

Щоб обрати найкращий з університетів, варто уважно переглянути рейтинг ВУЗів Польщі. Якщо вам потрібно дізнатись більше інформації про вступ у Варшавський університет https://proekt-obk.com/university/varshavskij-universitet, — заходьте на цей сайт. Тут є інформація щодо вступу до Ягеллонського, Вроцлавського університетів та інших провідних навчальних закладів Польщі. На сайті вказані актуальні ціни та перелік спеціальностей, серед яких ви зможете обрати той варіант, який вас найбільше цікавить.