Для кожного — свій час

25.04.2019

Життя – це баланс злетів і падінь, адже на своєму шляху людина стикається як з успіхами, так і з невдачами. Тому якщо ви зазнали поразки, це зовсім не привід відмовлятися від своїх цілей і опускати руки – усі тріумфи мають свій час. Головне – гідно приймати помилки і виносити з них корисні уроки. Проблеми не мають зводити нанівець мотивацію рухатися далі – вони повинні ставати ключем до нових досягнень.

Невдачі – ваші нові можливості

Нерідко люди сприймають невдачі як протилежність успіху, але насправді це – невід’ємна частина майбутньої перемоги. Кожна помилка – це вихід із зони комфорту, який дарує вам:

  • новий досвід;
  • новий погляд на ваші дії;
  • нові можливості для досягнення мети.

Наскільки вдало ви засвоїте урок із поразки, залежить від вашої парадигми сприйняття невдачі. Дивіться на неї, як на шанс на корисні зміни. Наприклад, розбитий посуд можна розглядати як віщування невдач або як довгоочікувану можливість нарешті придбати новий хороший столовий посуд. Усе залежить від того, під яким кутом зору ви дивитесь на ситуацію. Якщо ви почнете сприймати невдачі як знак того, що варто змінити рух і докласти більше зусиль для досягнення цілей, винагорода у вигляді успіху не забариться.

Самодисципліна – рушій прогресу

Ви не зможете досягнути поставлених цілей ні в саморозвитку, ні в кар’єрі, якщо не будете працювати над собою. Віру в успіх повинна доповнювати самодисципліна. Розвинути цю навичку допоможуть такі прості поради:

  • Складайте список справ на кожен день. Записуйте не тільки робочі задачі, а й побутові чи особисті.  Зазначайте в блокноті, коли вам потрібно зустрітися з клієнтом, сходити на заняття з англійської чи вибрати взуття. Наприклад не треба йти в торгівельний центр за чоловічими оксфордами:  https://kasta.ua/market/oksfordy-muzhskie/ на новий сезон. Тільки так ви зможете контролювати свій час і не витрачати його намарно.
  • Закінчуйте розпочаті справи. Встановлюйте чіткі дедлайни і закривайте задачі в строк, інакше вони постійно висітимуть над вами тягарем, гальмуючи прогрес.
  • Постійно оцінюйте проміжні результати досягнення кожної мети, щоб контролювати свій рух.
  • Випрацюйте систему заохочень. Виконали задачу? Потіште себе чимось, наприклад, придбайте модну сукню чи новий чоловічий костюм, або стильний аксесуар – те, що нагадуватиме вам про досягнення.

Досягнувши поставленої мети,  підберіть для себе цікаву винагороду на Kasta, і, надихнувшись нею, переходьте до нових цілей. І пам’ятайте, що самодисципліна, підкріплена мотивацією і позитивним настроєм, – запорука вашого успіху в усіх сферах життя.