Компь’ютер в житті сучасного школяра

04.05.2019

Навіть сьогодні, коли ми живемо у період великих технологій, є батьки, які проти того, щоб їхня дитина користувався комп’ютером. Якщо говорити про малечу, це не проблема. Та, коли дитина завершує навчання у початковій школі та переходить до середньої, без комп’ютера буде дуже важко. Тому мерши обирати корисний комп’ютер для успішного та цікавого навчання. Разом із тим – і цікаві додатки та корисні аксесуари.

Роль комп’ютера в житті школяра

Сучасна навчальна програма активно застосовує нові інформаційні технології в процесі навчання. Учні створюють різні комп’ютерні презентації, друкують картки, шукають додаткову інформацію в Інтернеті, виконують різні завдання, беруть участь в інтерактивних конкурсах і олімпіадах. Більш того, все більше з’являється шкіл, що пропонують додаткове навчання дистанційно. І мова йде не тільки про місцеві навчальні заклади, а й про зарубіжні.

Отже, переоцінити комп’ютер неможливо, як і заборонити його. Цей пристрій давно став незамінним помічником школяра. Дуже корисні навчальні програми, електронна бібліотека, не менш важлива при оформленні різних доповідей або рефератів. Для підготовки до уроку учень зможе знайти безліч корисної та цікавої інформації.

До того ж, все більше освітніх проектів виходять за межі друкованого видання, як наприклад, журнал освітнього проекту «На Урок» і доступні для онлайн-підписки. Це зручно, адже читати видання можна не тільки з комп’ютера, а й з телефона та іншої техніки в будь-якому місці.

Як вибрати правильний комп’ютер.

Для школяра вдалим рішенням буде процесор з невеликими параметрами і невисокою ціною, він добре впоратися з основними функціями набору тексту, пошуку інформації в Інтернеті, і оформлення презентацій. А новітні моделі комп’ютерів потрібні, як правило, для ігор, а вашому чаду треба вчитися. Також необхідно придбати модем, який дозволить вийти в Інтернет. Необхідною річчю також є принтер, який дозволить друкувати різні доповіді і реферати.

Які ще гаджети знадобляться школяру

В залежності від віку учня, спростити та підвищити ефективність навчання допоможуть такі додаткові пристрої:

  • планшет;
  • електронна книга;
  • навушники;
  • розумний годинник (для учнів старших класів).

Кожний різновид техніки має буди сучасним та якісним, пристосованим само для навчання. Наприклад, велике значення має об’єм пам’яті пристрою, щоб можна було зберігати різноманітні книжки, завантажувати корисні додатки, як naurok.com.ua та багато інших, що мотивують школярів гарно навчатися, роблять цей процес цікавим та продуктивним.