Надійні методи захисту смартфона від механічних ушкоджень і зовнішніх факторів

18.06.2019

Сучасні мобільні телефони вражають широким переліком функцій та швидкістю роботи. Але прогресивні електронні пристрої мають значну ваду — вразливість до механічних ушкоджень, пилу і вологи. Саме тому смартфони потребують надійного захисту. Купуючи дорогий телефон, заощаджувати на придбанні чохла, як мінімум, дивно.

Сучасні мобільні телефони вражають широким переліком функцій та швидкістю роботи. Але прогресивні електронні пристрої мають значну ваду — вразливість до механічних ушкоджень, пилу і вологи. Саме тому смартфони потребують надійного захисту. Купуючи дорогий телефон, заощаджувати на придбанні чохла, як мінімум, дивно.

Виробники пропонують великий асортимент засобів захисту для смартфонів. Да придбати чохол? Надавайте перевагу магазинам з широким спектром аксесуарів. Наприклад, бездоганну репутацію має сайт WebAks. Тут пропонують оригінальні чохли до різних моделей телефонів. Дуже важливо обрати аксесуар від офіційного партнера виробника електронного пристрою. Тоді він буде ідеально співпадати за формою і розмірами.

Різновиди чохлів

Виробники пропонують різні варіації аксесуарів. В процесі вибору необхідно визначитись зі своїми вимогами. Кожен з різновидів має певні переваги і недоліки:

  • Бампер. Це рамка, яка закриває бокові панелі пристрою і надійно фіксує корпус. Переваги бампера — оригінальний дизайн залишається відкритим. Але дисплей не захищений від подряпин. Тому, необхідно придбати спеціальну плівку.
  • Накладка. Чудовий вибір для тих, хто бажає змінити дизайн смартфона. Накладка захищає задню панель і бокові сторони пристрою. Недолік — необхідна плівка для дисплею.
  • Книжка. Найнадійніший захист телефона. Чохли у вигляді книжки виробляються з натуральної та штучної шкіри. Вони коштують дорожче, але мають презентабельний вигляд. Недоліки: відчутно збільшується вага пристрою, для активного користування необхідно щоразу відкривати передню панель.
  • Фліп. Цей чохол схожий на книжку, але відкривається по вертикалі.
  • Кишеня (футляр). Повністю закриває пристрій. Моделі з металевими вставками і поліуретановим каркасом надійно захищають смартфон від ударів. Недоліки: для користування пристроєм необхідно повністю вийняти його з футляру, зменшується звук динаміка.

Незалежно від форми, важливо обрати якісні матеріали. Бажання заощадити призводить до зниження захисних функцій чохла.

Сучасні матеріали

Найдешевші — футляри з тканини. Вони можуть зменшити ризик ушкоджень під час падіння, захищають від подряпин. Але тканина не здатна зупинити проникнення всередину пристрою вологи і пилюки. Такі чохли швидко зношуються.

На другому місці в рейтингу вартості пластикові вироби. Такий аксесуар надійно захищає телефон від легких і середніх ударів, попереджає забруднення. Але сьогодні на ринку є більш сучасні та ефективні матеріали:

  • Термопластичний поліуретан. Полімер з чудовими показниками міцності, еластичності, стійкості до низьких температур.
  • Силікон. Легкий і гнучкий матеріал, гарно нейтралізує ударну хвилю під час падіння пристрою, вирізняється кращим співвідношенням якості до вартості. Недолік — швидко втрачає властивості під впливом прямих сонячних променів.
  • Латекс. Характеристики цього матеріалу схожі з силіконом, але здатність пом’якшувати удари значно вища.

Також на ринку є чохли з деревини і металу. Але такі вироби відчутно збільшують вагу телефона.