Лотерейний бізнес в Китаї

25.06.2019

Китай є країною, яка займає одне з провідних місць по обороту фінансових коштів індустрії азартних ігор. Згідно з даними Міністерства фінансів Китаю обсяги продажів лотерейних квитків за 2017 рік зросли на 8,1% і склали 62,4 млрд доларів. У 2018 році збільшилися ще на 12,2 відсотка. І лише в 2019 році оборот трохи знизився.

Історія китайського лотерейного бізнесу почалася тоді, коли у Пекіні в 2012 році заснували спеціалізований науково-дослідний інститут, який був спрямований на вивчення азартних ігор.

Організація аналізує лотереї як сферу, яка може принести до бюджету країни додатковий дохід і благополучно відобразитися на економіці країни в цілому. Окрім цього, інститут працює і над просуванням лотерейних розіграшів.

Серед основних питань, якими займаються дослідники, можна виділити:

  • популярність лотерей серед населення країни;
  • вивчення внутрішнього і зовнішнього лотерейного ринку;
  • навчання продуктивних управлінців у цій області.

Згідно з деякими історичними відомостями, Китай вважається родоначальником лотереї, тому саме в цій країні почалося вивчення цього питання. Згадки про перші китайські лотереї починаються з 2 століття до н.е. Вважається, що тут отримало свій початок і нині досить популярна гра КЕНО.

Зараз в іграх використовуються цифри, а не 120 ієрогліфів, як це було раніше. Лотерейні розіграші в Китаї використовуються досить широко в різних сферах життя суспільства. На кошти, виручені від проведення лотерей, була побудована Велика Китайська стіна.

Сьогодні світовий ринок азартних ігор пропонує лотерею в різних форматах. І кожен бажаючий може зайняти себе цікавою грою в будь-який час і в будь-якому місці. Сучасні заклади пропонують гравцям кілька опцій — ви можете грати в слоти на гроші або запустити демонстраційний режим. Тренувальна версія допоможе вивчити правила гри і набратися впевненості, після чого можна сміливо переходити до платного режиму.