Етикет в Об’єднаних Арабських Еміратах: поради для туристів

27.06.2019

Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) – це федерація семи близькосхідних держав, які межують з Саудівською Аравією та Оманом. Розташовані в Перській затоці, ОАЕ відомі жарким кліматом, прекрасними пляжами, оазисами, гірськими хребтами, смачною їжею та чудовим шопінгом. Бізнес-мандрівники часто дуже добре знайомі з ОАЕ як однією з найбільш розвинених в економічному відношенні країн. Сповна насолодитися відпочинком у ній допоможуть тури від турагенства в Харкові anyway.com.ua. А щоб перебування в Об’єднаних Арабських Еміратах було лише приємним, варто дізнатися про деякі правила місцевого етикету.

Релігія та алкоголь

Основна частина (близько 80%) населення ОАЕ є мусульманами. Як і в інших близькосхідних країнах, іслам відіграє важливу роль у формуванні місцевих звичаїв та етикету. Суспільство в цій країні доволі терпиме до представників інших культур. Хоча мусульмани не вживають алкоголю, туристи можуть це робити в ресторанах, барах, готелях, нічних клубах.

Вживали спирті напої потрібно помірно. П’яна поведінка сприймається як кричуща непристойність. Особливо це стосується громадських місць. Порушника спокою швидко відведуть до поліції. Продаж алкоголю заборонений під час релігійних свят.

Також суворо карається проповідування інших релігій, крадіжки, публічний вияв близьких почуттів, розповсюдження наркотиків. Не варто фотографувати людей, якщо вони не дають на це згоди.

Шум і чистота

В культурі ОАЕ важливо поважати особистий простір інших людей. Не вмикайте гучну музику на вулиці, не кричіть, не чіпляйтеся до оточуючих. У більшості публічних місць заборонені танці та гучні співи без попереднього дозволу.

Плювок чи кинутий недопалок на вулиці можуть призвести до накладення штрафу. За порядком тут суворо стежать.

Одяг

Купальники можна носити лише на пляжі. Виходячи голим на вулицю, турист ризикує отримати штраф, тюремне ув’язнення та депортацію. Варто наперед дізнатися про дрес-код у тих місцях, які ви збираєтеся відвідати.

Туристи можуть носити звичайних одяг, але він не повинен відкривати надто багато голого тіла. В туристичній агенції для вас проведуть інструктаж з цього приводу, аби ви знали, що саме покласти у валізу.

Для відвідування мечеті потрібен вільний одяг, який закриває плечі, руки та ноги. Жінки повинні закривати голову хустинкою чи шарфом. Зазвичай у мечетях їх продають чи дають у тимчасове користування.

Спілкування

У ОАЕ не прийнято потискати руки представникові протилежної статі.

Чоловіки вітаються, потискаючи лише праву руку. Нею ж потрібно приймати і передавати предмети.

При відвідуванні чийогось будинку намагайтеся не хвалити будь-який предмет надто сильно. Інакше власник може вважати, що повинен подарувати вам цю річ.