Корисні поради мандрівникам, що летітимуть вперше

27.06.2019

Якщо раніше вам не доводилось подорожувати літаком, ця невелика стаття буде вам корисною основними порадами щодо роботи терміналів, замовлень квитків за вигідною ціною, умов додаткових послуг, таких як Fast Line, та іншими цінними порадами.

Як купувати квитки на літак

Всі знають, що подорож літаком потребує попередньої реєстрації пасажира на певний рейс, котру власне і підтверджує попереднє замовлення квитка. При замовленні квитка автоматично формується електронний запис про майбутню мандрівку і пасажиру на вказаний e-mail приходить маршрутна квитанція. Цю квитанцію краще роздрукувати, хоч це не обов’язково. Зате з роздруківкою ви зможете швидше пройти реєстрацію на рейс.

Коли приїжджати в аеропорт

Найкраще відвідати аеропорт або вивчити схему його терміналів заздалегідь, щоб точно встигнути опинитись у потрібному місці вчасно. Зазвичай до аеропорту потрібно прибути приблизно за дві години до вильоту, але оскільки подорож буде дебютом, краще приїхати години за три. Номер терміналу завжди повідомляється у маршрутній квитанції, і дізнатись про це потрібно буде самостійно пасажиру.

Інформаційне табло в аеропорту надасть вам орієнтир щодо номера стійки, де відбувається реєстрація на ваш рейс.

Реєстрація

Підійшовши до потрібної стійки, пасажиру потрібно пред’явити працівнику аеропорту особистий паспорт та авіаквиток. Якщо квиток купувався через сайт, достатньо лише паспорта та маршрутної квитанції для пришвидшення процесу реєстрації.

Другим етапом буде оформлення багажу. Працівники аеропорту біля рухомої транспортної стрічки повинні зважити ваш багаж та позначити ваші валізи спеціальними бирками. Саме за ними пізніше ви будете отримувати багаж після прильоту.

Насправді пройти реєстрацію можна і онлайн. В цьому випадку вам потрібно буде лише здати багаж на стійці Drop off.

Проходження паспортного контролю

Перед тим, як вас пропустять на посадку, потрібно також пройти паспортний контроль. Багаж до речі в цей момент перевіряють на наявність речей зі списку заборонених. При мандрівках закордон, працівники митної служби перевірять ваш закордонний паспорт та візу, якщо вона необхідна для візиту у ту країну, куди ви подорожуєте. Митний контроль  — це проходження зеленого та червоного коридорів,я к їх умовно називають.

Після всіх етапів вам можна йти на посадку.