Традиційні весільні страви світу

05.08.2019

У багатьох країнах весілля неможливо уявити без музики, веселих розмов та вишуканої їжі, яка готується спеціально для урочистої події. На святковому столі багато страв є символічними, а найменша деталь, від кольору до розміру порцій, символізує майбутнє щасливе життя подружжя.

Ось декілька смачних страв, які подають на весілля у різних країнах:

Фруктовий торт в Англії

Цей десерт є головною стравою весільного столу вже багато століть. Те, що фруткейк, чи фруктовий кекс, довго зберігається, не втрачаючи смакових властивостей, стало основною причиною його популярності.

Весільний суп в Німеччині

Ця страва містить наступні інгредієнти: біле м’ясо курки або фрикадельки, локшина, зелень, яйце, олія, мускатний горіх та молоко. Головна вимога – усі компоненти повинні бути свіжими.

Казуноко в Японії

Традиційна страва, яку подають разом з іншими частуваннями на весіллях в Японії. Казуноко є символом родючості та, перш за все, призначена для молодят. Головний компонент – ікра оселедця маринована в бульйоні дасі з саке та світлим соєвим соусом.

Бем Касадос у Бразилії

Цей солодкий десерт пропонують всім гостям на весіллі. Він схожий на маленьке печиво, хоча насправді це бісквітний торт з молочною кремовою начинкою, загорнутий у кольоровий папір. «Bem casados» перекладається як «щасливо одружений».

Хлібний салат у Греції

У цій країні існує безліч весільних традицій, що сягають корінням ще стародавніх часів. Наприклад, січень та червень вважаються ідеальними місяцями для одруження, оскільки їх покровителькою є Гера, богиня шлюбу та родючості. А під час весілля, поміж інших смачних страв, подається хлібний салат. Зазвичай він містить свіжі морські гребінці, крабові палички, кальмарів, мідій та хлібні кубики.

Український коровай

Важко уявити традиційне весілля у нашій країні без короваю. Це не просто здобний пиріг, а справжній витвір мистецтва. За традицією його випікала родичка нареченого, яка щаслива у шлюбі та має здорових дітей. Під час приготування у хаті підтримували доброзичливу атмосферу та читали особливу молитву. Сучасні вимоги не такі суворі, придбати коровай можна у пекарні або крамниці хлібобулочних виробів. Наприклад, весільний коровай в Києві часто замовляють у фірмових магазинах.

Розбивання хліба у Болгарії

Ще одну цікаву хлібну традицію мають наші південні сусіди. Мати нареченої, яка пече хліб заздалегідь, під час церемонії передає його молодятам. Кожен з них бере його одночасно у руки та починає тягнути. Той, хто відірве найбільший шматок, буде головою родини.

Це далеко не повний перелік світових весільних традицій, пов’язаних з їжею. Більшість з них має давні корені та програмує молодят на щасливе подружнє життя у злагоді та достатку.

«Джерело: hlibinvest.com.ua»