ФРНГ ініціювало онлайн консультації на сайті ГазПравда

10.10.2019

Всеукраїнське галузеве об’єднання «Федерація роботодавців нафтогазової галузі», створене в 2018 році, об’єднує в собі найбільші українські підприємства нафтогазової галузі України. Основна мета, що стоїть перед спільнотою, — це представлення та захист інтересів учасників не тільки на внутрішньому, але і на міжнародному ринку.

Щоб підвищити ефективність і покращити результати роботи підприємств галузі, ФРНГ активно сприяє тому, аби компанії брали участь у формуванні соціально-економічної політики країни, в налагодженні трудових взаємин між роботодавцями та колективами, а також у встановленні суспільної співпраці.

ФРНГ сьогодні акумулює та ініціює реформи в газовій і нафтовій галузі, які за своєю ідеологією покликані захищати державні інтереси та енергетичну незалежність країни. ВГО приймає активну участь в соціальних діалогах, виходить на міжнародний рівень для створення і розвитку міждержавних відносин та поліпшення партнерства на внутрішньому ринку. В об’єднанні налагоджена і використовується економічна експертиза, воно сприяє розробці та просуванню програм освіти, покликаних більш ефективно і результативно готувати професійні кадри для українського ринку нафти й газу.

Перед ФРНГ стоять наступні завдання:

  1. Ефективно захищати державні та соціальні інтереси українських компаній нафтогазової сфери на внутрішньому і міжнародному ринку.
  2. Активізувати вплив підприємств галузі на економічний курс держави, відносини у колективах і більш успішно розвивати соціальне співробітництво.
  3. Брати участь у розробці реформ і активно просувати їх для більш результативного впровадження.
  4. Активніше розширювати партнерство між компаніями власної країни та з іншими державами.
  5. Залучати інвесторів для подальшого розвитку нафтогазової сфери.
  6. Надавати реальну допомогу із залученням професійних експертів з розвитку бізнесу та підвищення конкурентоспроможності кожної компанії в нафтогазовій галузі.
  7. Більш активно і результативно вести соціальний діалог.

Головною метою ФРНГ є формування потужного і цивілізованого українського ринку нафти і газу, який буде успішно розвиватися, зробивши країну незалежною.

Так, однією з найбільш ефективних ініціатив, які просуває об’єднання стало створення у березні 2019 року онлайн-платформи, куди може звернутися будь-який мешканець України, що використовує газ в побутових цілях. На інтернет сайті «ГазПравда» www.gazpravda.com.ua працюють професіонали, які проконсультують з актуальних питань, допоможуть у вирішенні проблем, що стосуються поставок блакитного палива. Вони пояснять, як грамотно скласти скаргу на облгаз, розкажуть про температурні коефіцієнти за газ, про правильність виставлених рахунків і багато іншого.

У консультаційному онлайн-центрі громадянам нададуть допомогу в захисті своїх прав, а фахівці пояснять, як потрібно зробити перерахунок за ненадані або неякісні послуги, в яку організацію подати заяву на встановлення приладу обліку газу, які документи необхідні для оформлення субсидій тощо

Досвідчені юристи підкажуть, у яких законодавчих актах і нормативах вказані тарифи на споживання блакитного палива і як правильно розрахувати вартість реально спожитого газу. Фахівці роз’яснять, наскільки законно виставлені в платіжках борги і як оформити документи на встановлення лічильника.

Інформація на порталі GazPravda.com.ua дозволить будь-якому споживачеві знайти відповіді на питання щодо споживання природного газу. Якщо проблема виявилася складною і на неї не знайшлося рішення на сайті, можна звернутися до експерта, який на безоплатній основі в режимі онлайн підкаже вихід із ситуації.