Особливості етикету при розсиланні корпоративних листівок

19.11.2019

Один з атрибутів новорічних свят – розсилання привітань. Бізнес активно використовує для цього корпоративні листівки. Вони дозволяють відправити привітання від імені компанії покупцеві, постачальникові й т.п. Це ідеальний спосіб сказати «дякую» за увесь попередній рік та укріпити ділові відносини. Але для того, щоб листівка спрацювала правильно, потрібно дотримуватися певних правил.

Не чекайте до останнього

Замовити листівки краще заздалегідь, оскільки перед святами навантаження на поліграфічні організації збільшується. Не зволікаючи з замовленням, ви отримаєте листівки в достатній кількості та матимете ще достатньо часу, аби розіслати їй. Якщо привітання буде отримане надто пізно, враження від нього зіпсується.

Замовляйте якісне

Не потрібно вибирати найдорожчий варіант листівки. Однак вона точно не повинна бути найдешевшою. Її якість свідчить про увагу до адресата. А проявити повагу дуже важливо для налагодження ділових контактів. Для компанії замовлення листівок є порівняно недорогими витратами, зате в довготривалій перспективі такі привітання можуть виявитися дуже корисними.

Жодних образ

Звісно, ви не маєте жодного наміру ображати адресата. Однак це можна зробити ненароком. Тому зміст листівки потрібно підбирати дуже ретельно. Жодних сумнівних жартів, малюнків та написів, які можуть бути сприйняті неправильно. Наприклад, якщо адресат не відзначає Різдво з релігійних переконань, краще написати щось на зразок «Щасливих свят».

Особистий підпис

Навіть якщо текст привітання на листівці віддрукований, підписувати її краще вручну. Не обов’язково це має робити керівник компанії. Але такий підпис завжди свідчить про увагу з боку організації, яка відправляє листівку. Дуже добре, якщо від руки записане й ім’я адресата. Завжди приємніше отримувати привітання від живої людини, а не від комп’ютера.

Нехай листівка буде просто розкішною, на шовковому папері й з літерами в золоті. Однак персональне привітання стане чудовим доповненням до неї в будь-якому випадку. Можете побажати щасливого життя в новому році, подякувати за плідні ділові відносини. В конверт з листівкою можна також покласти візитну картку.