Порівняння електрозварювальних та безшовних труб

14.12.2019

Купуючи сталеві труби для ремонтно-будівельних проектів, зазвичай потрібно вибирати між безшовними та зварювальними варіантами. Кожна технологія має певні переваги та недоліки, які важливо враховувати для отримання максимально ефективного результату. Металобаза Дніпра пропонує широкий вибір усіх видів труб з гарантовано високою якістю та за прийнятними цінами.

Зварювання

Типова труба електрозварювальна має такі переваги:

  • Зазвичай більш рентабельна в порівнянні з безшовними аналогами. Через особливості технології виготовлення такий металопрокат відносно дешевий, що дозволяє значно знизити загальну вартість виконання будівельно-ремонтних робіт. Це особливо важливо при закупівлі великих партій труб.
  • Товщина стінок є більш рівномірною, що дозволяє збільшити міцність при високих навантаженнях.
  • Внутрішню поверхню металопрокату можна легко перевірити перед виготовленням труби, що неможливо у випадку з безшовним металопрокатом.

Безшовна технологія

Переваги «конкурента» електрозварювальної труби:

  • Відсутність зварювального шва – ключова перевага. Вона дозволяє усунути ділянку, яка є найбільш вразливою до корозії та руйнування під впливом високих навантажень. Однак потрібно враховувати, що завдяки вдосконаленню зварювальних технологій такі побоювання є безпідставними. У якісному металопрокаті міцність та інші характеристики швів максимально наближені до таких у інших ділянках виробу.
  • Більш рівномірний круглий чи овальний перетин.
  • Відсутність видимого шва може бути важливою для деяких користувачів з естетичних міркувань. Однак електрозварювальну трубу при потребі можна відшліфувати так, що уся поверхня буде однаковою. Помітити відмінності неозброєним оком при цьому практично неможливо.
  • Не потрібно проводити перевірку якості шва. Часто саме такий металопрокат використовують для експлуатації в екстремальних умовах, де навіть найменші відхилення від стандарту можуть призвести до серйозних негативних наслідків.

Що вибрати?

Незалежно від того, який саме тип металопрокату ви обираєте, він повинен відповідати галузевим стандартам. Обов’язково перевіряйте документи на труби та користуйтеся послугами перевірених продавців. Економити в даному випадку точно не варто, адже ослаблена труба може призвести до аварії та значних збитків.

Характеристики металопрокату повинні відповідати завданням конкретного проекту. Враховуйте умови, в яких будуть експлуатуватися труби. Зверніться за допомогою до спеціалістів, аби отримати кваліфіковані рекомендації.