Єгипет чи Болгарія: обираємо ідеальну країну для відпустки

27.12.2019

Українці часто вагаються, обираючи серед найбюджетніших пропозицій для відпустки – Болгарією та Єгиптом. Кожна з країн має свої переваги та недоліки. Аби визначитись, варто розглянути особливості відпочинку в кожній з них.

Що може запропонувати Єгипет

Одна з найголовніших переваг Єгипту – це Червоне море, ідеальне місце для любителів дайвінгу, сноркелінга, кайтингу. На курортах можна зайнятися як активним відпочинком, так і просто засмагати на пляжах.

Друга перевага – це древні пам’ятки – піраміди, храми, фортеці. Вони виглядають міцнішими за сучасні будови. Уваги заслуговує єдине з офіційних чудес світу, що збереглися з античних часів – Фароський маяк і піраміди. Головними пам’ятками вважаються Луксорський храм, місто мертвих, де знаходиться гробниця Тутанхамона, Фаюмський лабіринт, Каїрський археологічний музей. В країні знаходиться найбільший в світі ісламський університет «Аль-Азхар», гора Моісея та коптський монастир Святого Антонія. Більше інформації тут https://la-tour.com.ua/yegipet-1.

Єгипет – пустельна країна (пустелі займають 96%). Фауна доволі різноманітна: можна зустріти крокодилів, тушканчиків, газелей, бегемотів, шакалів, верблюдів, ящірок, екзотичних птахів. Хоч рослин і мало, тут безліч фінікових пальм, бананових та фруктових дерев.

Єгипет – країна двох морів, Середземного та Червоного. Незалежно від пори року, температура тут комфортна для відпочинку. Влітку море прогрівається до 31°C, взимку до 24 °C. Відпочинок не дуже дорогий, проте за відвідання пірамід доведеться заплатити 60$, музею – 30$. На базарах завжди можна поторгуватися і збити ціну.

На відміну від інших арабських країн, Єгипет привітний до туристів. Відкривати візу не потрібно. Тут майже немає мовного бар’єру, адже на курортах більшість населення розуміє російську.

Чим може вразити Болгарія

Болгарія – балканська країна, в якій вміщено все для приємного відпочинку: гори, море, мінеральні джерела та пам’ятки архітектури. Культурою та природою вона близька для більшості вітчизняних туристів. Країна розташована набагато ближче, ніж західноєвропейські курорти, тому можна значно зекономити на вартості переїзду. Ціни тут менші, ніж в країнах ЄС, а якість послуг не поступається європейським.

На відміну від Єгипту, для поїздки в Болгарію потрібно відкрити візу. Більше нюансів за посиланням https://la-tour.com.ua/bolgariya-1.

Болгарія асоціюється в першу чергу з пляжним відпочинком. Найпопулярнішим місцем являється столиця – Софія. Там безліч сучасних атракціонів, старовинних будівель, природних парків, що знаходяться під охороною ЮНЕСКО.

Клімат комфортний і теплий, тому тури в Болгарію користуються попитом цілий рік. На узбережжі Чорного моря розташовані популярні курорти – Святий Влас, Золоті піски, Єленіте. Вони дозволяють не лише відпочити, але й підтягнути здоров’я. Окремо слід згадати місто Несебр. Воно займає всього 850 м. Туристи можуть побачити його частину, що пішла під воду. Взимку можна відпочити на гірськолижних курортах – в Банско, Боровець, Пампорово.

В країні багато мінеральних та термальних джерел. Сюди часто їдуть для бальнеологічного лікування. Авіапереліт короткий, як і подорож автобусом. Серед літніх курортів поїздка в Болгарію найбільш бюджетна. Чисті та широкі пляжі дозволяють незабутньо відпочити з сім’єю.

Обираючи між Єгиптом та Болгарією, відштовхуються від вподобань та бюджету. За спекою та пам’ятками історії варто відправитись в Єгипет, за оздоровленням та пейзажами – в Болгарію.