Короткий довідник з гарних манер біля офісного кулера

22.02.2020

Кулер – це не просто обладнання, яке дозволяю випити склянку чистої освіжаючої води. Це ще й те місце, де можна дізнатися від колег останні новини, обмінятися думками стосовно роботи. Оскільки тут завжди людно, потрібно дотримуватися певних правил етикету, аби не створювати незручності для колег. Якщо керівництво вирішило замовити воду у Києві та встановити кулер, усім працівникам варто прийняти до уваги кілька простих порад.

Черга

Принцип «перший прийшов – перший пішов» повинен стати чітким правилом. Не потрібно проштовхуватися до кулера повз людей, які вже тут стояли. Якщо колеги спілкуються і не помічають вас, чемно запитайте, чи можна набрати води. Взагалі довго затримуватися тут не рекомендується, інакше можна зіткнутися з невдоволенням керівництва.

Об’єм

Якщо ви наповнюєте велику пляшку, через це може не лишитися води для інших людей. Навряд чи це сподобається колегам. Якщо хтось позаду вас чекає з маленькою склянкою, краще пропустити його вперед. Це займе зовсім небагато часу, але покаже вашу уважність до оточуючих. Найкраще ж не набирати велику кількість води одразу, хіба що ваше робоче місце знаходиться далеко від кулера.

Торкання

Не торкайтеся до крану пальцями, губами чи навіть краєчком склянки. Особливо це важливо в сезон грипу та ГРВІ, коли потрібно максимально обмежити поширення бактерій та вірусів.

Заміна бутля

Гарним тоном є заміна бутля з водою, якщо ви випили останню склянку. Виняток – в офісі за це відповідає окрема людина. Якщо ви не можете самостійно замінити бутель, попросіть про допомогу. Не соромтеся – ви зовсім не зобов’язані виконувати роботу вантажника. Це радше рекомендація, аніж суворе правило.

Те ж саме стосується і одноразових стаканчиків. Якщо вони закінчилися, не полінуйтеся поставити новий стос.

Сміття

Не викидайте жуйку, обгортки чи інше сміття у водоприймальний лоток. Для цього існує сміттєве відро. Також не потрібно мити під кулером руки, посуд чи будь-що інше. Постарайтеся використовувати обладнання лише за його прямим призначенням.

Чистота

Якщо ви розлили воду, візьміть кілька паперових рушників і зберіть її. Калюжа – це не лише бруд, а й потенційна небезпека, адже хтось може підковзнутися і впасти.