Як шпалери з зображеннями природи позитивно впливають на ваше здоров’я?

08.06.2020

Спостереження за природою позитивно впливає і на емоційний стан, і на фізичне здоров’я людини. Найкраще спостерігати за реальними тваринами та рослинами. Але перетворити квартиру на зоопарк чи ботанічний сад не вдасться. На допомогу приходять фотошпалери – https://ecooboi.com.ua/ua/catalog/. Сучасні технології дозволяють зробити картинки настільки реалістичними, що позитивний ефект від них наближається до споглядання природи наживо.

Боротьба з депресією

У 2007 році Центр по контролю та профілактиці захворювань США провів дослідження, яке показало, що жителі міських районів на 17% частіше страждають від психологічних проблем в порівнянні з людьми, що проживають в сільській місцевості.

Близькість до природи заспокоює нерви. Не дарма психологи радять жителям мегаполісів виїжджати за межі міста принаймні зрідка. А фотошпалери, які реалістично відтворюють ліси, гори, тварин, квіти тощо, перетворять звичайну кімнату на райський куточок.

Відпочинок для мозку

Перебування в бетонних джунглях – це монотонне життя. Нам хочеться нових вражень, і їх відсутність виснажує мозок.

Проведене в 2013 році Національними інститутами охорони здоров’я США показало, що споглядання картин дикої природи дає людям відчуття того, ніби вони живуть далеко від штучного міського середовища. Це може бути відео, картинки, записи звуків. Усе це позитивно впливає на мозок і зменшує емоційне навантаження. Щоб отримати максимум користі, потрібно забезпечити якомога більшу реалістичність. Об’ємні фотошпалери оптимально підходять для цього – https://ecooboi.com.ua/ua/catalog/3d-oboi/.

Швидке відновлення

Невелика приміська лікарня у Пенсильванії. Вікна кількох палат виходять на невеликий внутрішній дворик з клумбами, а інших – на цегляну стіну. Адміністрація закладу помітила, що пацієнти у палатах, вікна яких виходять на двір, одужують швидше. Споглядання цегляної стіни вповільнювало відновлення організму. Результати цього спостереження були опубліковані в 2013 році в журналі The Atlantic.

Неодноразово дослідження підтверджували той факт, що споглядання природи пришвидшує відновлення після травм, хірургічних втручань.

Укріплення імунітету

«Картинка коштує тисячі слів» — є такий афоризм. А вдало підібране зображення коштує ще й тисяч вітамінів. Шпалери з фотографіями природи у вашій кімнаті підсилюють спротив організму вірусам та бактеріям.

А ще картини природи дозволяють досягти кращих результатів від спортивних вправ, побороти стрес, швидше відпочити після важкого дня та просто наблизитися до стану задоволення від життя.