Особливості вибору професійної газової плити

01.07.2020

Для термічної обробки продуктів харчування у ресторанах та інших закладах харчування використовуються професійні газові плити. Вони повинні володіти оптимальними характеристиками та повністю відповідати потребам закладу, тому їх слід вибирати з особливою уважністю.

Переваги професійних газових плит

На ринку існують різні види засобів термічної обробки продуктів, серед них газові, індукційні, електричні плити. Найбільшою популярністю користуються газові завдяки їх перевагам:

  • миттєвому регулюванню температури нагрівання блюда;
  • використанню природного газу;
  • простий принцип роботи, завдяки якому техніка рідко виходить із ладу;
  • швидкий нагрів;
  • немає необхідності тримати його включеним весь робочий день (чого не скажеш про електричний та індукційний вид).

Завдяки цим перевагам більшість ресторанів та кафе віддають перевагу саме газовим плитам, проте інколи мають два або три види плит, які дозволяють робити кожну страву оригінальною, неповторною.

Критерії вибору газових плит професійного призначення

Газові плити для закладів харчування слід вибирати, опираючись на наступні критерії:

  • потужність – вибирається в залежності від щоденного навантаження, чим більша потужність, тим більше блюд та у більшій кількості можна приготувати за один раз;
  • кількість зон нагріву – оптимальна кількість 2 – 4 штуки, для великих закладів слід звернути увагу на моделі з 6 – 8 конфорками, якщо на кухні працює два чи три кухари, тоді краще придбати для кожного з них індивідуально плиту;
  • необхідність у підключенні до електромережі – деякі моделі потребують такого підключення для можливості запалювання конфорок без сірників та запальнички, однак, якщо можливість під’єднання відсутня – це ніяк не вплине на роботу плити.

Професійна газова плита – один із найголовніших приладів на кухні сучасного закладу харчування. На ній не варто економити, але і не потрібно викидати зайві гроші на додаткові функції, які ніколи не знадобляться. Для того щоб придбати найоптимальніший варіант варто порадитись зі своїм кухарем та професіоналами магазину, саме це допоможе визначитись з вибором на користь моделі, яка найкращим чином буде відповідати потребам закладу.