Книжкова полиця на час lock out

08.07.2020

Романи ХХІ століття – та література, котра іде в ногу з часом. Вона несе особливий заряд, що здатен мобілізувати читача і надати йому сил. Періоди форс-мажорів та зупинок завжди вносять сум’яття в наше життя. Ми вимушено зупиняємося і нерідко від цього дратуємося, оскільки звичний режим раптово збивається. Звісно, за таких обставин необхідно мати якісь позитивні емоції, котрі допоможуть нам справитися з проблемами. Їх дарують цікаві книги, котрі заспокоюють душу та поліпшують настрій.

Книжкові новинки художня література

Новинки книг-детективів завжди є дуже очікуваними. Вони постійно користуються попитом, мають стабільну читацьку аудиторію – зацікавлену, але досить вимогливу, котра вимагає таких сюжетів, які ще не читала раніше. В цьому плані варто згадати детектив Сабін Даррант «Запам’ятай мене таким». Він розгортає перед нами фабулу віртуозного трилеру, повного психологізмів та парадоксів. Головна героїня втрачає чоловіка і вже готова змиритися з цим горем, але, несподівано для себе, починає бачити його буквально всюди. Знайомі запевняють, що то лише наслідки стресу, друзі пропонують звернутися до психотерапевта, але ситуація загострюється. За романтично-трагічною атмосферою ховається досить жорсткий сюжет, котрий змусить читача заціпеніти в напрузі. Досить характерним є й детектив Наїрі Нагапетян «Хто вбив аятолу Кануні?». Події в ньому розгортаються навколо вбивства іранського релігійного високопосадовця і відбуваються напередодні президентських виборів. Насичена обстановка сюжету поєднується з прямими відсилками до Ісламської революції 1979 року. Захопливий детектив не залишить байдужим читача. Неповторний східний колорит додасть екзотики, а інтрига розслідування змусить буквально прикипіти до книги.

Багато новинок книг представлено в жанрі фантастики. Цей напрямок дозволяє нам випірнути з реальності і опинитися в неочікуваних незбагненних світах, котрі зачаровують нас і водночас лякають. Варто згадати роман Френка Герберта «Дюна». В ньому описано цілий паралельний всесвіт, у якому міжпланетні перельоти є такими ж звичними, як для нас – міжміські перевезення, а за володіння прянощами меланжу розгортаються цілі війни. В центрі сюжету – боротьба за планету Арракіс. Цей регіон, багатий на меланж, здавна приваблював різні ворогуючі клани. Інтриги і криваві протистояння, поневіряння і кохання – в паралельному всесвіті вирують досить земні пристрасті, однак фантастичність сюжету надає їм нового звучання та неповторності.

Чому нерідко стають бестселерами книжкові новинки?. Тому що вони здатні вивести читача із стану душевного штилю, подарувати йому свіжі емоції та незабутні враження. Кожна така книга – цілий всесвіт, у який можна пірнути з головою, мов у бурхливий океан. Книгарня «Є» подарує вам ті твори, котрі наповнять барвами період вимушеного очікування, і час пролетить просто непомітно.