Як суші підкорювали Європу?

10.04.2021

Давнім родичем суші є спосіб тривалого зберігання риби у рисі з маринадом. Пізніше стадію маринування почали пропускати, і в результаті ми отримали добре знану нині страву. Спочатку вона була лише японським надбанням, а потім поступово почала поширюватися в інші країни. В Європу суші прибули зі США. Сьогодні ви можете ласувати ними будь-коли, навіть не виходячи з дому. Для цього достатньо замовити доставку на сайті sushi-go.com.ua. Але шлях цієї смачної та здорової страви до вашого столу з Японії був довгим.

З Японії в Америку

Значною мірою світовий успіх суші був зумовлений швидким зростанням японської економіки у 1970-х роках. Завдяки цьому прогресу не лише технології, а й культура (зокрема кулінарія) далекої східної країни вважалися серед західних людей цікавими та захопливими. Приблизно тоді ж суші-ресторани почали множитися у США. Спочатку до них ставилися з недовірою, але швидко японська їжа стала дуже популярною через моду на здоровий спосіб життя.

З Америки в Європу

Трохи пізніше, у 1990-х роках, любов американців до суші перейняли і жителі європейських країн. Першими були Великобританія, Ірландія та Франція. Далі японська кухня почала рух у Східну Європу. На той час завдяки досвіду США суші вже не були екзотикою для представників західної культури. Коли люди побачили, що японська кулінарія зовсім не обов’язково означає сиру рибу, вони швидко полюбили нову їжу. Спочатку відкривалися ресторани, служби доставки, а потім готові набори для суші стало можливим купити навіть у супермаркеті.

Сучасне європейських суші

З часом кухарі в Європі почали експериментувати та вигадувати нові оригінальні рецепти. Рис поєднувався з овочами, м’ясом, сиром, фуа-гра та багатьма іншими інгредієнтами. Однак найбільший попит мають все ж страви, приготовлені за традиційними рецептами.

Сьогодні суші можна знайти практично де завгодно, від вокзалу до елітного ресторану. Їх їдять вдома, на вечірках, під час романтичних зустрічей, в офісах. Суші є всюди. І їхня популярність найближчим часом навряд чи зменшуватиметься. Цьому сприяє і користь страви, і чудовий смак, і практично необмежені можливості для кулінарних експериментів.