Декілька корисних продуктів для підтримки вашого імунітету

29.11.2021

Для підтримки імунітету їжа має бути максимально різноманітною, містити усі необхідні речовини, вітаміни і мінерали. В раціоні повинні бути овочі різних кольорів, зелень, фрукти в помірній кількості (багато фруктів — це багато простих вуглеводів, цукрів), ягоди (у тому числі заморожені), м’ясо, риба, горіхи, бобові, злаки.

Найважливіші компоненти імунітету – це вітаміни групи В, вітамін С, А, Е, Д і мінерали (цинк, селен, залізо і мідь), омега-3 жирні кислоти. Зберігання і тривале нагрівання руйнує вітаміни в продуктах, тому рекомендується вживати свіжі продукти з незначною тепловою обробкою.

Авокадо

Авокадо

Авокадо вважається суперфудом, він є відмінним засобом для природного зміцнення імунітету восени. У холодну пору року рекомендується вживати авокадо, тому що він позитивно позначається на імунній системі. Він містить:

  • вітамін D;
  • омега-жири;
  • вітамін E.

Вітаміни D і E є жиророзчинними вітамінами, які за рахунок жирів в самому авокадо швидко засвоюються організмом. Внаслідок цього людина отримує необхідні вітаміни в період міжсезоння і зміцнює імунітет.

Зміцнення імунітету відбувається за рахунок посиленого вироблення глутатіону. Ця амінокислота – потужний антиоксидант, синтез якого з віком починає знижуватися. Глутатіон активно стимулює виробництво лімфоцитів, підвищуючи їх ефективність, внаслідок чого формується сильна імунна відповідь.

Імбир

Імбир, мед і лимон – це прекрасне поєднання продуктів, яке допоможе зміцнити захисні сили організму і побороти інфекції. Існує декілька поширених рецептів засобів з різними пропорціями цих продуктів. Корисні властивості цієї суміші відомі з давніх часів.

Імбирь

Корисні властивості імбиру

Імбир знижує рівень холестерину і глюкози в крові, а також допомагає спалити жирові запаси в організмі. Спектр лікувальних властивостей, які має корінь імбиру, дуже широкий:

  • протизапальна;
  • спазмолітична;
  • знеболювальна;
  • збудлива;
  • потогінна;
  • загоювальна;
  • тонізуюча дія.

Броколі

Брокколі містить багато вітамінів, мінералів, клітковини і антиоксидантів. Навесні цей овоч здатний принести здоров’ю найбільш відчутну користь.

Броколі

Капуста брокколі – потужний імуностимулюючий продукт. Це постачальник цинку, селену, вітамінів A, C і D. Аскорбінової кислоти у брокколі майже стільки ж, скільки в лимоні. Це робить її одним з найважливіших продуктів в зимовий період. Брокколі підвищує імунітет, допомагає боротися із застудою і знищує бактерії. Крім того, в ній міститься кемпферол, який знижує алергічні реакції і вплив алергенів на імунну систему. Щоб в сезон застуди отримати від брокколі максимальну користь, краще всього є її в сирому вигляді.

Болгарський перець

Болгарський перець містить велику кількість вітаміну А, який сприятливо впливає на імунну систему. Більшість дослідників згодна з тим, що він здатний захистити організм від інфекційних захворювань.

Болгарський перець

Солодкий перець є відмінним джерелом вітаміну С. Один болгарський перець в середньому дає нам більше вітаміну С, чим треба нашому організму за цілий день. Він є багатим джерелом бета-каротину і вітаміну С, які корисні не лише для імунної системи, але і для здоров’я очей і шкіри. До того ж, болгарський перець є відмінним варіантом для людей, які намагаються обмежити споживання вуглеводів.

Щоб підтримувати імунітет, необхідно дотримуватись рекомендацій спеціалістів та налагодити збалансований раціон.

Джерело інформації: fruit-time.ua